Amplasate în țări în care spectacolul naturii este impresionant, multe dintre hotelurile din clasament sunt complet necunoscute pentru români. De exemplu, pe locul 5 în Top se află Finca Cortesin din Malaga, Spania. Situată la câțiva kilometri de plajele de la Marea Mediterană, acest hotel cu 67 de camere de pe Costa del Sol, se află în centrul unui elegant proiect imobiliar care include vile private și un teren de golf de primă clasă. Înconjurat de terenuri amenajate impecabil, Finca Cortesin și-a împrumutat designul de la fermele tradiționale spaniole.

Pe locul patru se află Mystique, un hotel de lux din Santorini, Grecia. Ca orice hotel de pe cunoscuta insulă grecească, Mystique beneficiază în primul rând de o poziționare de vis, cu vedere către stâncile înspumate care creează un spectacol superb. În plus, întregul hotel este săpat în stâncă, iar camerele respectă formele acestora și tradiționalismul grec.

Métropole, din Monte-Carlo, este hotelul aflat pe cea de-a treia treaptă a podiumului. Construit în perioada denumită sugestiv Belle Epoque, Metropole a fost inaugurat în 1886 și se află pe un teren despre care legenda spune că a aparținut Papei Leon al XIII-lea. Un punct în plus pentru acest hotel este poziționarea în apropierea pieței cazinoului.

Pentru locul doi, revenim în Spania, la Valladolid. Abadia Retuerta LeDomaine este o fostă abație  modificată radical pentru a deveni hotel de lux. Înconjurat de podgorii, hotelul păstrează aerul medieval, cu bolți arcuite ziduri groase din piatră, șeminee spectaculoase și camere cu dimensiuni impresionante. Unde mai pui că restaurantul este clasificat cu o stea Michelin.

Cel mai bun hotel din Europa se află însă în Elveția, la Zurich. Baur au Lac a fost deschis în 1844 și este deținut încă de pe atunci de același familie. Amplasat într-o grădină de lângă faimoasa Bahnhofstrasse, echivalentul Fifth Avenue sau Avenue des Champs-Élysées, hotelul are vedere spre lacul Zurich și munții Alpi.

Celelate locuri din clasamentul Conde Nast sunt ocupate, în ordine, de la locul 10 la 6, de Belmond Hotel Splendido & Belmond Splendido Mare din Portofino, Continental din Oslo, Das Stue din Berlin, Beau-Rivage Palace din Lausanne și Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten din Hamburg.