1. Apple

Compania Apple a fost înfiinţată de  Steve Jobs şi Gary Wozniak la 1 aprilie 1976, într-un garaj închiriat din Palo Alto. Cunoscută iniţial sub numele de Apple Computers, compania se axează pe tehnologia computerelor. Faţă de anul anterior, Apple Inc a evoluat cu 6%, având venituri în valoare de 233,7 miliarde dolari.

2.Google 

 

Compania Google Inc a fost fondată în anul 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin. Compania administrează motorul de căutare pe Internet cu acelaşi nume. Unul dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, a investit 100.000 de euro pentru a face posibilă creearea companiei. În anul 2016, Google Inc a realizat venituri în valoare de 68 miliarde de dolari.

3. Microsoft

 

Compania Microsoft a fost înfiinţată în anul 1975 de Bill Gates şi Paul Allen.  Compania este recunoscută pentru crearea sistemelor de operare MS-DOS şi Windows. De-a lungul anilor, firma s-a specializat şi în jocurile video şi serviciile digitale. In 2016, compania a anuntat ca va achizitiona platforma LinkedIn pentru suma de aproape 26.2 miliarde de dolari.

4.Amazon

În anul 1994 Jeff Bezos a înfiinţat compania Amazon, iar în anul 1995 s-a lansat şi online. A inceput cu vânzarea online de cărţi, continuând cu produse VHS, DVD, CD-uri cu muzică, programe de calculator, electronice, imbrăcăminte, mobilier, jucării etc. Potrivit Wall Street, veniturile companiei s-au ridicat la putin peste 100 de miliarde de dolari anul trecut.

5. Facebook

Facebook Inc este un site web de tip reţea de socializare de Internet, creeat de către Mark Zuckerberg în anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar şi de a cunoaşte persoane noi.Facebook este una dintre cele mai răspândite reţele de socializare din lume, realizând venituri în valoare de 17,4 miliarde dolari în anul 2016.