Deputatul de Neamţ Culiţă Tărâţă a transferat participaţia de 90% pe care o deţinea la compania TCE 3 Brazi, cu activităţi în agricultură, către unul dintre cei trei fii, Mihai, în vârstă de 25 de ani.

Cesiunea a avut loc în luna martie a acestui an. Restul de 10% din acţiunile firmei se află în posesia Elvirei Tărâţă, soţia deputatului.

„Am transferat acţiunile pe numele fiului meu pentru că a venit rândul lui, iar copiilor trebuie să le dai repede o povară pe umeri, pentru că altfel ajungem să îi ţinem noi să stea degeabă şi să ajungem să-i scoatem la pensie”, a declarat agenţiei Mediafax Culiţă Tărâţă.

El a adăugat că în ultima vreme Mihai Tărâţă se ocupa deja de afacerile din agricultură ale familiei.

„Eu aş fi vrut să mai am treabă cu agricultura, dar activitatea politică nu-mi mai permite asta. La agricultură, dacă nu te ocupi zi de zi de afaceri, ai probleme. Locul agronomului este în câmp”, a continuat Tărâţă.

Deputatul de Neamţ a demisionat în luna februarie din PSD şi s-a alăturat grupului independenţilor.

El a mai spus că firma TCE 3 Brazi deţine, printre altele, un complex de creştere a bovinelor şi administrează o suprafaţă de 65.000 de hectare de teren agricol, în Neamţ şi în Insula Mare a Brăilei.

„Toţi fermierii din România au avut probleme anul trecut. Pe fondul crizei, al secetei şi al scăderii preţurilor, cifra de afaceri a TCE 3 Brazi s-a dimnuat cu 30% anul trecut, comparativ cu 2008”, a mai spus Tărâţă.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor, TCE 3 Brazi a avut în 2008 o cifră de afaceri de aproximativ 80 de milioane de euro.

SURSA: Mediafax