Potrivit lui Tim Lee, GM, care produce deja autoturisme la Kaliningrad, Sankt Petersburg şi Togliatti, va investi în creşterea producţiei de autovehicule şi componente în Rusia.

GM, care se situează pe locul secund în Rusia în funcţie de vânzări, a demarat în luna iunie a acestui an lucrările la extinderea uzinei sale de la Sankt Petersburg, în ideea de a dubla producţia până la 230.000 de vehicule pe an. În prezent uzina GM de la Sankt Petersburg asamblează modelele Chevrolet Cruze sedan şi Opel Astra hatchback, iar după extindere va produce şi modelul Astra sedan.

Tim Lee a mai spus că GM va creşte şi producţia automobilului de teren Chevrolet Niva, produs de un joint venture cu constructorul rus AvtoVaz. Potrivit lui Tim Lee, producţia modelului Chevy Niva va creşte de la 70.000 până la 120.000 de unităţi pe an astfel că producţia GM în Rusia va ajunge la un total de 350.000 de unităţi pe an.

Numărul autoturismelor vândute în Rusia a crescut anul trecut cu 40% până la 2,5 milioane unităţi, iar vânzările de mărci de automobile străine produse în Rusia au crescut cu 70% peste un milion de unităţi. Ritmul de creştere a încetinit în acest an, dar a rămas în zona de două cifre, iar producătorii auto străini sunt interesaţi să-şi majoreze producţia.

Sursa: Agerpres