Dacă bugetul este limitat și lista pentru amenajarea bucătăriei este destul de lungă, oprește-te la strictul necesar și anume: aragaz, frigider, câteva spații de depozitare și mobilierul pentru servirea mesei. Un aragaz pentru un spațiu mic, la un preț rezonabil, poate avea tot ce îți dorești la o calitate bună.

Două variante de aragaz cu alimentare pe gaz

Aragaz Star-Light FCV-50WH. Dimensiunile reduse, de 50×50 cm, la o înălțime standard de 85 cm, îl fac potrivit pentru spatiile mici sau înguste. Este un aragaz cu 4 arzătoare, 1 mare, 1 mic și 2 normale, cu puteri de 2,75 kW, 1 kW și 1,75 kW.

Aragazul este configurat din fabricație pentru rețeaua de gaz și dacă dorești conectarea la GPL trebuie să înlocuiești duzele cu cele din setul de conversie ce se regăsește în interiorul produsului. Cu un design modern și simplu, se potrivește în orice tip de bucătărie și te încântă cu butoanele albe, simple, cu formă elegantă. Este prevăzut cu dispozitiv de siguranță ce oprește alimentarea cu gaz în cazul stingerii accidentale a arzătorului, atât la plită, cât și la cuptor. Cuptorul are doar funcția de coacere și un volum de 52 l.

Aragaz Heinner HFSC-V50WH. Un alt model potrivit pentru bucătăria mică, este acest aragaz cu 4 ochiuri (1 mare, 1 mic și 2 medii) și dimensiuni de 50×49,5×85 cm.

Fabricat în Turcia, cu un raport foarte bun calitate preț, acest aragaz de doar 36 kg are un design modern, simplu, prevăzut cu capac metalic și geam dublu la ușa cuptorului. Din fabrică are instalate duze pentru rețeaua de gaz, ca mai toate aparatele, dar conține și set de duze pentru GPL. Este prevăzut cu dispozitiv de siguranță pentru protecție la stingere accidentală.

Cuptorul are funcția de coacere și 52 l volum. Nu are sertar de depozitare și nici iluminare interioară a cuptorului sau aprindere automată.

Două variante de aragaz electric

Aragaz Hansa FCEW5300090 electric. Dacă îți dorești un aragaz 100% electric, știi probabil că acestea au un preț mai ridicat decât cele pe gaz. Totuși găsești produse foarte bune cu mai multe funcții, la prețuri rezonabile, pentru o bucătărie mică.

Acest model are o lățime de 50 cm, adâncimea de 60 cm și înălțimea standard. Plita este cu inducție, cu 4 arzătoare, 6 trepte de putere și face parte din clasa energetică A. Aragazul e confecționat din oțelul inoxidabil și capacul este metalic.

Cuptorul are 67 l capacitate, trei moduri de încălzire (sus, jos, sus-jos), iluminare interioară și ușa este prevăzută cu 3 geamuri, pentru a nu se încinge, protejându-vă de o eventuală accidentare. Interiorul ușii cuptorului prezintă un ghid cu recomandări privind utilizarea temperaturii și a duratei de preparare. Este dotat cu sertar de depozitare, sistem de curățare SteamCleaning și are o tavă adâncă pentru cuptor.

Aragaz Electrolux EKC52550OX electric. Un alt model îngust de 50 cm, la un preț rezonabil pentru ce are în dotare, este acest aragaz cu eficiență energetică clasa A, realizat din inox. Firma nu se dezminte și te poți bucura de 4 arzătoare tip vitroceramică, 2 de 1,2 kW și 2 de 1,8kW, și un cuptor cu capacitate de 54l.

Pe langă coacere, cuptorul are și funcția gril, încălzire în cele 3 variante, ventilator și ușă care poate fi ușor curățată, deoarece se poate dezansambla rapid. Beneficiază de sertar de depozitare, indicator de căldură reziduală și timer.

Aragaz mixt Arctic ACM5611DTL.

Una dintre cele mai bune variante pentru gătit este aragazul mixt, adică plită alimentată la rețeaua de gaze sau GPL și cuptor cu alimentare electrică. Acest produs este foarte apreciat deoarece îmbină economia pe care o faci cu plita pe gaz (4 arzătoare: 1 mare, 1 mic și 2 medii) cu avantajele de coacere ale cuptorului electric.

Plita este dotată cu buton de aprindere automată și siguranță la stingere accidentală. Cuptorul are capacitate de 60 l, este prevăzut cu iluminare interioară și funcția Timer, iar temperatura se poate seta cu ajutorul butonului termostat și poate ajunge la maxim 250 grade Celsius. Acest produs este dotat cu funcție de curățare cu abur, care te ajută în procesul de întreținere. Este un aragaz mic (50 cm lățime) dar eficient, care oferă funcțiile de bază și se pretează perfect pentru o bucătărie de dimensiuni mici.