"Petrolul va rămâne la un nivel cuprins între 90 și 120 de dolari pe baril", a declarat Frank Timiș, arătând că principalul argument este climatul internațional incert legat de Orientul Mijlociu.

Acesta a ținut să precizeze faptul că securitatea privind aprovizionarea cu petrol a Chinei este pusă în pericol, motiv pentru care chinezii trebuie să încerce să-și diversifice resursele de petrol.

"De exemplul companiile africane de petrol dețin rezerve importante, care ar putea reprezenta o alegere bună pentru China", a spus Timiș.

African Minerals, grupul la care este președinte Frank Timiș, a vândut chinezilor un pachet de 25% din acțiunile proiectului de exploatare a zăcămintelor de fier din Sierra Leone, o altă țară pe ale cărei rezerve Frank Timiș a pus mâna.

Cele 25% din proiectul Tonkolili presupun o investiție din partea chinezilor de la Shandong Iron & Steel Group Co.de 1,5 miliarde de dolari. Compania este deținută de către statul chinez.

African Petroleum Corporation Limited, compania condusă de omul de afaceri Frank Timiș, a anunțat o descoperire importantă de petrol în Liberia.

African Petroleum are drepturi asupra a două zone din largul Liberiei, respectiv LB-08 și LB-09, achiziționate în 2005, care au o suprafață de 7.200 de km pătrați.

African Petroleum, unde Frank Timiş este președinte, intenționează să devină cea mai mare companie petrolieră din Vestul Africii.

Potrivit ultimei ediții a Capital Top 300, Frank Timiș este cel mai bogat român cu o avere estimată la 1,6-1,65 miliarde de euro. African Minerals este cel mai important activ al său. În 2011, compania a fost în atenția presei prin achiziția de către Shandong Iron & Steel Group a 25% din proiectul de exploatare a minereului de fier din Siera Leone, pentru care a plătit 1,5 miliarde de dolari, bani ce vor fi utilizați în faza a doua a proiectului. Românul care a cumpărat o țară și acum o vinde chinezilor