Și ne referim mai ales la prezența cărnii separate mecanic, utilizarea unor aditivi și conservanți și niveluri ridicate de sodiu, grăsimi și colesterol. Acest articol dezvăluie unele dintre riscurile pentru sănătate ale nitraților, utilizați de obicei în crenvurști și alte cărnuri procesate.

Etichetele care pretind că anumite mărci de crenvurști au ingrediente „naturale” pot masca o gamă largă de aditivi și niveluri ridicate de sodiu și grăsimi. De aceea, ar trebui să aruncăm o privire mai atentă, dincolo de trucurile de marketing, pentru a înțelege adevărata valoare nutrițională și calitatea acestor produse, potrivit chowhund.

Iată cele cinci mărci de crenvurști din SUA care conțin ingrediente de proastă calitate

Crenvurști Ball Park Prime

Crenvurștii de la Ball Park Prime conțin 100% carne de vită și nu au adaos de nitrați, produse secundare, umpluturi sau arome sau coloranți artificiali. Cu toate acestea, uitați-vă la lista de ingrediente și veți observa următoarele: dextroză, lactat de potasiu, fosfat de sodiu și diacetat de sodiu, pentru a numi doar câteva. Aceste ingrediente sunt folosite pentru aromă, conservare și textură.

Nitriții au fost asociați cu un risc crescut de diabet de tip 2 și cancer. Acest risc există indiferent dacă nitriții sunt sintetici sau derivați natural.

Crenvurști Kayem Beef & Pork Hot Dogs

Când vine vorba de calitatea ingredientelor, acești crenvurști ar trebui excluși din start. În primul rând, conțin nu unul, ci două tipuri de zahăr adăugat: sirop de porumb și dextroză. Lista de ingrediente include și câțiva aditivi, inclusiv lactat de potasiu, diacetat de sodiu și nitrit de sodiu.

Consumul excesiv de conservant azotat de sodiu poate crește în mod specific riscul de apariție a câtorva tipuri de cancer și diabet de tip 2. În plus, efectele pe termen lung ale altor aditivi pot duce la riscuri pentru sănătate pe viitor.

Crenvurști Gwaltney Original Chicken

Gwaltney Original Chicken ar putea părea o alegere mai sănătoasă, în comparație cu omologii lor din carne de vită sau porc. Deși sunt mai sănătoși în anumite privințe, cum ar fi mai puține calorii și grăsimi saturate – 90 de calorii și doar 2 grame de grăsimi saturate per hot dog – calitatea ingredientelor ridică probleme.

Ingredientul principal este puiul separat mecanic, făcut prin trecerea puiului printr-o sită pentru a separa carnea de oase, piele și țesut conjunctiv. Acest proces include multă grăsime și țesut, ceea ce poate face produsul final mult mai puțin nutritiv și mai procesat. Rezultatul este o textură care seamănă mai mult cu o pastă care se găsește in produsele din carne puternic procesate.

Crenvurști Bar-s Classic Franks

În primul rând, Bar-s Classic Franks utilizează pui separat mecanic. Acest proces nu obține doar carnea, ci include și grăsimea, pielea și țesutul conjunctiv. Puiul separat mecanic este mai puțin sănătos decât carnea de pasăre măcinată, care este făcută din părți întregi de mușchi sau din carne dezosată.

Lista de ingrediente include diverse materiale de umplutură și aditivi, cum ar fi siropul de porumb și dextroza, care sunt tipuri de zaharuri procesate, împreună cu amidonul de porumb modificat și nitritul de sodiu.

Crenvurști Kirkland Costco

Deși evită o pare din ingredientele discutabile, acești crenvurști au dezavantajele lor. Lista ingredientelor de pe ambalajul Kirkland Beef Hot Dogs prezintă dextroză, un îndulcitor derivat din porumb și nitrit de sodiu, un conservant asociat cu cancerul și diabetul de tip 2. În plus, conțin grăsimi, grăsimi saturate și sodiu.