Surse din PNL au declarat pentru stiripesurse.ro că în cazul în care USR PLUS va reintra la guvernare, liberalii nu vor accepta revenirea la Palatul Victoria a miniștrilor remaniați Stelian Ion, fostul ministru al Justiție și Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății.

Aceleași surse susțin că premierul Florin Cîțu este cel care nu ar fi dispus să îi reprimeacsă pe cei doi în coaliție. În ceea ce privește planul liberalilor, se pare că prima opțiune a PNL este refacerea coaliției de guvernare după Congresele PNL și USR PLUS, însă dacă nu se ajunge la un acord cu USR PLUS, atunci liberalii iau în calcul să facă un Guvern minoritar „susținut de parlamentarii care vor reformă”.

Legat de șefia Camerei Deputaților și Senatului, în cazul în care liderii celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban (PNL) respectiv Anca Dragu (USR PLUS) nu își vor da demisia, atunci liberalii nu vor încerca revocarea lor din funcții, au mai adăugat sursele citate.

Planul liberalilor

Amintim faptul că în luna aprilie, premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Cei doi au lansat atunci acuzații dure unul la adresa altuia, iar fostul ministru declara atunci că se teme de oamenii din țară, în special persoanele care au nevoie de ajutor.

El a mai vorbit și despre lucrurile pe care le-a făcut în mandatul său scurt, pentru care a fost criticat.

„Aș prefera să fiu sincer și să spun că mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, care sunt văzuți de politicieni doar ca electorat, pentru cei care așteptau o schimbare și care au văzut realitatea, că dacă superi prea tare sistemul nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina.

Avem experiența din 2016 de la MS și totuși, am găsit vulnerabilități la nivelul instituțiilor centrale și din teritoriu, care sunt înfricoșătoare, vorbesc de neputința unui sistem de a-și servi cetățenii. Aceste vulnerabilități nu sunt ale unui ministru, ci ale unui sistem.

Am preluat un minister în colaps. Se vorbește mult despre imaginea unui ministru sau altul, despre capabilitățile de comunicare. Sunt importante, dar instituții nu se construiesc doar prin imagine și comunicare, ci cu echipe, timp. Altfel, nu rămâne nimic. Problema statului român rămâne capacitatea extrem de limitată a instituțiilor. Am crezut că fiecare minut trebuie folosit pentru a strânge oameni și a face proiecte”, declara Vlad Voiculescu după demiterea sa din funcție.