Potrivit ultimelor informații, în cursul zilei de azi va avea loc o întâlnire de gradul zero. Mai exact, președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu vor merge luni împreună, la ora 18.00 la Ziua Pomperilor. Trebuie menționat faptul că acesta este primul eveniment la care cei doi oficiali merg împreunădupa demisiile USR-PLUS din Guvern.

Amintim faptul că în urmă cu o săptămână, vicepremierul Dan Barna și cei șase miniștri USR-PLUS din Guvernul Florin Cîțu și-au prezentat demisiile.

”Primul ministru va avea demisiile noastre pe birou. E o chestiune practică, mâine mai mergem la ministere, nu este nici o formă de negociere”, declara Dan Barna, co-președinte al partidului, într-o conferință de presă.

”USR-PLUS, un copil răsfățat”

În ceea ce îi privește pe restul miniștrilor care au decis să demisioneze din funcție, este vorba despre șase persoane, printre acestea fiind prezent chiar și ministrul Sănătății. Mai exact, este vorba despre: Ioana Mihăilă (Sănătate), Cătălin Drulă (Transporturi), Stelian Ion (Justiție), Cristian Ghinea (Fonduri și Proiecte Europene), Claudiu Năsui (Economie) și Ciprian Teleman (Cercetare și Digitalizare).

În acest sens premierul Florin Cîțu declara că nu își va da jos propriul guvern, menționând că răul pentru România a fost deja făcut odată cu asocerea cu AUR.

„Nu-mi dau jos propriul Guvern. Răul pentru România a fost deja făcut: s-au asociat cu AUR”, a comentat premierul Florin Cîțu după anunțul USR-PLUS. „Am mai auzit declarații, să vedem documentele”, a mai spus șeful Guvernului.

Totodată, în urmă cu o săptămână premierul Florin Cîțu a făcut și o comparație care i-a deranjat pe toți cei de la USR-PLUS. Mai exact, întrebat dacă e dispus să se împace, pentru ca actualul Guvern să poată să meargă mai departe, șeful Executivului a acuzat USR-PLUS că „s-a comportat ca un copil răsfățat”. În același timp, Florin Cîțu a comparat formațiunea politică cu Liviu Dragnea.