Fostul premier Victor Ponta a vorbit despre tensiunile de pe scena politică. Potrivit acestuia, refacerea USL, o alianţă între PNL şi PSD, este soluţia „cea mai bună dintre cele rele”.

El a mai adăugat că atunci când exista USL, pensiile dar și salariile erau într-o stare bună, iar impozitele au scăzut și ele. În ceea ce privește situația USR, Ponta susține că nu ia în calcul reîntoarcerea acestora la guvernare.

„Aţi vrea să refacă USL-ul. Pe vremea USL-ului şi-a primit toată lumea pensiile, salariile. Am scăzut impozitele. Ţara nu e guvernată. Nici nu văd o soluţie! Soluţia cu refacerea USL e cea mai bună dintre cele rele. Dar altă soluţie cum? Guvern minoritar format din PNL în care jumătate din PNL e cu Orban, restul contra?

Să-i aduci înapoi pe USR? Tocmai au spus că liberalii sunt hoţi, corupţi. Alegeri anticipate nu se vor face!”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Victor Ponta, mesaj către Klaus Iohannis

Totodată, liderul Pro România susţine că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să intervină pentru că „ţara este neguvernată”, iar atitudinea celor de la USR este una inacceptabilă.

„USR sunt total lipsiţi de responsabilitate. Sunt cu puşcării, tămbălău, scandal. Nu poţi să guvernezi o ţară. Nu poţi să guvernezi un oraş. Pe unde au ieşit USR-işti primari e cam dezastru, e jale. Cine i-a adus? Domnul Iohannis! Acum o să facă cu PSD (coaliţia de guvernare)!”, a precizat Victor Ponta.

În ceea ce privește scandalul din interiorul PNL dintre tabăra lui Ludovic Orban şi cea lui Florin Cîţu, Victor Ponta a precizat că în opinia sa, că liberalii „se bat între ei în timp ce România s-a degradat”, iar singurii care au de cștigat sunt cei de la AUR.

„Singurii care câştigă sunt cei de la AUR. E cel mai uşor să ţipi din tribună. Domnul Simion unde a fost? Când cei din teren joacă prost, ţipă cei din galerie!”, a mai spus Victor Ponta.

Liderul Pro România a vorbit și despre o eventuală candidatură la prezidențiale. Acesta susține că lasă loc celor tineri pentru această funcție.

„Sunt bătrân. Să vină alţii mai tineri! Pentru mine şi pentru familia mea, faptul că a ajuns Iohannis preşedinte e mai bine, pentru oameni, nu ştiu. Puteţi să îi întrebaţi pe ei”, a precizat Ponta.

Legat de Campania de vaccinare, Vicotor Ponta susține că stimularea românilor cu cei 100 de lei nu funcționează, iar ”alergarea”după persoane să se vaccineze nu este o soluție.

„Chestia asta cu pandemia, cu vaccinurile, e cea mai stupidă politică pe care o poartă cineva în Europa. Te rogi toată ziua de cei care nu s-au vaccinat să se vaccineze, că le dai 100 de lei ca Ceauşescu. Nu se vor vaccina. Stăm cu vaccinurile, le aruncăm la gunoi, dar dacă vreau să mă duc să mai vaccinez încă o dată, spun că nu se poate. De ce? Nu a decis Guvernul. Tot alergi după cei care nu vor să se vaccineze”, a mai menţionat Ponta.