Conducerea PNL, reunită în Birou Politic Național, a decis, miercuri, ca niciun parlamentar PNL să nu participe la plenul convocat de președinții Camerei Deputaților și Senatului pentru citirea moțiunii de cenzură, în caz contrar participanții urmând să fie sancționați.

„Se mandatează parlamentarii PNL să nu participe la plenul reunit convocat de președinții celor două camere ale Parlamentului, la ședințele Birourilor Permanente Reunite unde se va discuta calendarul motiunii USR+ Aur, depusă nelegal, până la verificarea legalității semnăturilor”, se arată în decizia BPN a PNL.

Ludovic Orban nu va fi prezent la ședință

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a stârnit un val de nemulțumire în PNL, după ce a înlesnit moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

După ce a convocat, pentru joi, ședința de plen reunit în care se va prezenta moțiunea de cenzură, Ludovic Orban și-a ”amintit” că are treabă și va pleca în turneu electoral la Tulcea și Constanța, au precizat surse din PNL.

Ludovic Orban și-a delegat atribuțiile către vicepreședintele PSD al Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu. Alte surse susțin că deocamdată nu a fost delegat nici un vicepreședinte dar că va urma o astfel de delegare.

Ludovic Orban a convocat Parlamentul

Ludovic Orban a convocat, mâine, Parlamentul pentru citirea moțiunii de cenzură. Orban a făcut această solicitare din poziția de președinte al Camerei Deputaților. Alături de el s-a poziționat Anca Dragu, șefa Senatului.

Parlamentul este convocat, mâine, pentru citirea moțiunii de cenzură, chiar de Ludovic Orban și Anca Dragu. Cei doi șefi au Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu vor ca moțiunea de cenzură să fie citită în plenul celor două Camere, mâine, ora 16:00.

A fost trimisă o adresă către toți liderii de grupuri parlamentare, semnată atât de Anca Dragu, președinta Senatului, cât și de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

În adresă se vorbește și despre decizia Curții Constituționale din 2010, care precizează că demersul moțiunii de cenzură trebuie continuat pentru a ajunge la citirea și dezbaterea acesteia. Potrivit deciziei CCR, împiedicarea acestui demers contravine Constituției României.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea