Intră USR PLUS în opoziție? ”Este în momentul de faţă partidul matur din politica din România”, susține președintele formațiunii politice, Dan Barna.

Iar ”deciziile următoarelor săptămâni vor determina perspectivele electorale ale tuturor jucătorilor”, mai spune Barna.

Intră USR PLUS în opoziție? Barna a expus care sunt opțiunile

Fostul vicepremier Dan Barna susține că „USR PLUS va fi partidul care va câștiga dreapta din România”, dacă se va lua decizia rămânerii în opoziție după criza politică generată de demiterea ministrului justiției de către premierul Florin Cîțu.

Declarația a fost făcută, duminică, la Botoșani.

Co-președintele USR PLUS afirmat, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care nu va reveni la guvernare, USR PLUS „va face o opoziţie responsabilă”, subliniind că partidul pe care îl conduce este unul matur.

„Vom face o opoziţie responsabilă, exact aşa cum ne-am comportat, deşi nu am fost trataţi ca atare, pe toată perioada guvernării. USR PLUS este în momentul de faţă partidul matur din politica din România şi intenţionăm să rămânem aşa”, a precizat Barna.

În acelaşi timp, co-preşedintele USR PLUS a spus că viitorul PNL „depinde de deciziile pe care le vor lua în următoarele săptămâni”.

Decizii foarte importante în următoarele săptămâni

„Deciziile următoarelor săptămâni vor determina perspectivele electorale ale tuturor jucătorilor”, a adăugat Dan Barna, potrivit digi24.ro.

Pe de altă parte, liderul USR PLUS susţine că partidul său îşi doreşte să aibă „şansa să facă acele reforme de care România are disperată nevoie”.

În context, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că liberalii ”le oferă șansa” celor de la USR PLUS să revină la guvernare, dar că partidul condus de Dan Barna nu va mai primi același număr de portofolii ministeriale, ca urmare a deciziei de a ieși de le guvernare.

”Le oferim celor din USR PLUS șansa să se recredibilizeze, să se reîntoarcă. Sigur, nu vor mai primi la fel de multe ministere, dar vor primi 3-4 ministere și pot continua munca pentru cetățeni.

Nu le mai dăm 5 ministere, cu siguranță. Când fugi și abandonezi când cresc prețurile la energie, când trebuie să semnezi PNRR, când începe școala, și tu fugi de la guvernare si te porti iresponsabil, te aliezi cu AUR, pentru greseala facuta si neajunsurile create si criza politica pe care au generat-o, e necesar sa plateasca”, a declarat Rareș Bogdan.

Sursa foto: Facebook, Dan Barna.