Dacă există un gard care vă separă proprietatea de cea a vecinului, acesta este un element comun, chiar dacă, din punct de vedere tehnic, doar unul îl deține.

Gardul este cel care delimitează ambele proprietăți private și beneficiați de el și voi și vecinul.

Locuiți la curte? Aflați din timp cine este, de fapt, proprietarul gardului

Locuiești la curte? Potrivit Lifehacker, regula etichetei gardului începe cu cunoașterea limitelor proprietății. Dacă gardul era deja amplasat când ați cumpărat casa, probabil că nu știți exact dacă este pe proprietatea voastră. Poate fi a vecinului sau pe linia de demarcație.

Dacă se află în întregime pe proprietatea voastră, este gardul vostru și viceversa. Dacă este literalmente pe linia de demarcație, este un gard de delimitare.

Este posibil ca zona în care locuiți să aibă legi specifice. Dacă nu sunteți sigur de limitele de proprietate, aveți nevoie de o expertiză funciară pentru a le stabili. Ea poate costa între 400 și 750 de dolari, scrie site-ul citat.

Cele mai multe administrații locale au cerințe specifice pentru înălțimea, stilul și alte aspectul gardurilor, iar dacă aveți o asociație de proprietari, ar trebui să verificați dacă are reguli referitoare la garduri.

Puneți în practică regulile de etichetă pentru garduri

Odată ce ați aflat tot ce trebuie despre gard, limitele de proprietate și cerințele locale, puteți discuta despre gard cu vecinul.

Iată regulile generale ale etichetei gardului care vor evita un război total cu vecinii:

Respectați întotdeauna limitele proprietății

A ști unde se termină proprietatea ta și unde începe a vecinilor este un lucru, a respecta aceste linii este altceva.

Nu lăsați gardul să se extindă pe terenul vecinului doar pentru a economisi câțiva bani cu costurile de instalare fără a discuta cu vecinul și a avea permisiunea lui.

Anunțați vecinul înainte de a schimba ceva

Unele administrații locale cer să vă anunțați vecinii cu privire la instalarea sau înlocuirea unui gard.

Dar ar trebui să faceți acest lucru chiar dacă nu există o astfel de lege în zona în care locuiți.

Evitați deciziile unilaterale

Chiar dacă gardul se află în întregime pe proprietatea voastră și, prin urmare, este proprietatea voastră, discutați întotdeauna planurile de a schimba ceva cu vecinii.

Deși gardul nu le aparține, vor aprecia faptul că au posibilitatea să-și spună părerea.

Nu insistați să împărțiți cheltuielile

Legile privind întreținerea și cheltuielile legate de garduri variază și sunt adesea vagi și dificil de aplicat.

Dacă sunteți de părere că vecinul ar trebui să plătească o parte din reparația sau înlocuirea unui gard, ar trebui să abordați subiectul, dar rețineți nu îl puteți obliga să plătească. Dacă refuză, nu insistați.