Cei aproximativ 7000 de angajaţi ai CFR Marfă au primit, în această dimineaţă, decizia privind şomajul tehnic pentru 3 luni.

Directorul CFR Marfă, Călin Graţian, a declarat Regionala Craiova va trimite cei mai mulţi angajaţi în şomaj, iar Regionala Iaşi cei mai puţini, proporţional cu numărul total de personal.

Cei 7.000 de salariaţi vor primi pe parcursul acestor 3 luni 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă, a declarat, marţi, la finalul discuţiilor cu sindicatele feroviarilor, directorul CFR Marfă, Călin Graţian.

Directorul CFR Marfă a precizat că va fi analizată activitatea în fiecare regională, exemplificând prin faptul că dacă într-o staţie nu există activitate poate pleca 80% din personal în şomaj tehnic, iar în alte staţii unde este o activitate mai intensă vor intra în şomaj tehnic mai puţini angajaţi.

Soluţie de moment

La rândul său, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a spus că sindicatele sunt de acord în principiu cu această soluţie de moment, dar consideră că nu este una bună pe termen lung.

Liderul sindical a spus că a solicitat deja o întâlnire cu conducerea Ministerului Muncii şi va cere încă o întâlnire cu reprezentanţii conducerii Ministerului de Finanţe pentru a găsi soluţii din punct de vedere politic.

Angajaţii de la CFR Marfă au protestat în ultimele zile pentru că nu şi-au primit lichidarea pe luna mai. A doua tranşă a avansului pe luna trecutăabia a fost achitată abia pe 19 iunie.

SURSA: Mediafax