Grupul de internet american Google îşi încurajează angajaţii să înceteze progresiv să mai utilizeze sistemul de operare Windows aparţinând Microsoft, a scris luni Financial Times, potrivit AFP.

„Google suprimă încetul cu încetul folosirea Windows, sistemul de operare omniprezent al Microsoft’, menţionează cotidianul britanic pe site-ul său de internet într-un articol intitulat ‘Google îngroapă Windows din motive de securitate”.

Citând „mai mulţi angajaţi ai Google”, jurnalul precizează că posibilitatea „de a trece la alte sisteme de operare a fost cu adevărat luată în considerare în luna ianuarie, după un atac informatic împotriva operaţiunilor Google în China”.

În cele din urmă, „această decizie se va traduce în încetarea utilizării Windows la Google, care are peste 10.000 de angajaţi din lumea întreagă”, comentează Financial Times.

Potrivit publicaţiei britanice, noii recruţi propun acum rularea pe computerelor lor a programului Mac OS X, sistem de operare dezvoltat de grupul informatic Apple, sau a sistemului gratuit Linux.

Unii angajaţi ai Google sunt de părere că de această situaţie va profita cel mai probabil compania Apple. Această companie a devenit săptămâna trecută a treia din lume ca valoare de Bursă, depăşind Microsoft, ale cărui profituri sunt totuşi de 2,6 ori mai mari decât ale Apple.

SURSA: Agerpres