De asemenea, CEC Bank va reduce dobânda pentru creditele în valută, de la 6,50% pe an, la 6,25%.

‘CEC Bank continuă politica de susţinere a clienţilor persoane juridice în accesarea fondurilor europene, menţinând nivelul Prime Rate pentru Fonduri Europene (PR FE) mai redus decât nivelul standard al indicelui. În consecinţă, începând cu data de 1 martie 2013, noile valori ale PR FE sunt de 7,15% p.a. pentru creditele în lei şi de 5,65% p.a. pentru creditele în euro, în scădere cu 0,25% comparativ cu valorile anterioare. De noile procente de dobândă redusă beneficiază toţi clienţii persoane juridice care au credite în derulare, a căror dobândă este calculată în funcţie de indicele PR, respectiv PR FE, precum şi clienţii ce vor solicita astfel de credite începând cu data de 1 martie 2013’, precizează banca.

Dobânda Prime Rate (PR) este dobânda cea mai bună pe care banca o practică în relaţia de creditare cu clienţii persoane fizice, constituind referinţa pentru toate produsele care se raportează la acest indicator. Dobânda PR este calculată periodic, având în vedere costul fondurilor influenţate cu cheltuielile aferente constituirii rezervei minime obligatorii, alte cheltuieli aferente atragerii fondurilor, condiţiile dominante ale pieţei şi politica băncii de atragere a resurselor.

‘Prin reducerea dobânzilor la creditele destinate persoanelor juridice, CEC Bank confirmă încă o dată implicarea activă în susţinerea clienţilor pentru diminuarea efortului rambursării angajamentelor lunare, precum şi a contractării de noi finanţări’, arată preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea.

SURSA: Agerpres