"Apple ar putea introduce iWatch in 2014. Potrivit verificărilor noastre, Inventec va fi principalul producător de iWatch, în condiţiile în care a primit aproximativ 60% din comenzi", a declarat analistul CIMB Securities, Wanli Wang într-un raport.
Firma CIMB estimează că 63,4 milioane de iWatch vor fi livrate în primul an de la lansare iar preţul mediu de comercializare va fi de aproximativ 199 de dolari. Analistul Wanli Wang estimează că proiectul iWatch va fi responsabil de 19% din veniturile înregistrate de Inventec în 2014.

De asemenea cotidianul taiwanez Apple Daily susţine că firma Quanta Computer va împărţi cu Inventec producţia pentru iWatch, urmând să primească aproximativ 40% din comenzi.

Atât Inventec cât şi Quanta Computer au refuzat să comenteze aceste informaţii.

Luna trecută grupul Apple a depus o cerere pentru obţinerea unei licenţe pentru iWatch în Japan. La rândul său directorul general de la Apple, Tim Cook a declarat la începutul anului că vor fi foarte multe companii interesate de sectorul dispozitivelor mobile. Google, Microsoft şi Samsung Electronics au anunţat deja că vor dezvolta propriile lor ceasuri inteligente.
Sursa: Agerpres