„Preţul de achiziţie este în valoare de aproximativ 27,6 mil. euro, sumă ce va fi asigurată de majorarea de capital ce a fost anunţată în 5 şi 12 noiembrie 2010“, se arată într-un comunicat al NEPI. Fondul de investiţii şi-a anunţat acţionarii în luna noiembrie că este în plin proces de atragere a 40 mil. euro, bani necesari unei noi achiziţii.
Pe lângă această sumă NEPI îşi asumă şi datoriile externe în valoare de 73,6 mil. euro, pe care proprietarii imobilului le aveau la data de 30 iunie 2010.  

Clădirea de birouri are o suprafaţă închiriabilă de 36.032 mp, iar chiria medie este de 17,21 euro/mp, astfel veniturile generate anual de imobil ajung la circa 7,4 mil. euro. Imobilul a fost evaluat la 99,8 mil. euro. Clădirea are ca principal chiriaş compania Oracle, care are închiriat un spaţiu de 7.400 mp, şi companii precum Holcim, Honeywell, L’Oreal, DHL, ABB, Abbott, Agip, Regus şi Xerox.
12 oferte pe masă
„NEPI consideră că actuala piaţă de birouri din Bucureşti oferă valoare pentru investitori. Drept urmare, echipa de management a identificat 12 potenţiale ţinte pentru achiziţie, aşezate în ordinea importanţei de management şi de Colliers International. Floreasca Business Park a atins cea mai înaltă poziţie dintre potenţialele ţinte“, se mai precizează în comunicat.
NEPI a mai fost implicată în acest an într-o tranzacţie importantă, când a preluat o parte din centrul comercial Iris Shopping Center din Piteşti, de la Avrig 35, pentru suma de 39,9 mil. euro, inclusiv datoriile.
Portofoliul companiei este format din 30 de proprietăţi de retail, birouri şi industrial, dintre care 24 sunt localizate în România. Acestea au fost evaluate la 145,96 mil. euro şi au o suprafaţă închiriabilă de circa 140.000 mp.
Portland Trust este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piaţa din Bucureşti, fiind dezvoltatorul clădirii de birouri Opera Center I şi II, Bucharest Business Park şi Floreasca 169A. Opera Center, totalizând 15.800 metri pătraţi, şi Bucharest Business Park, de 24.500 metri pătraţi, au fost vândute către CA Immo.