"Încă înregistrăm pierderi dar cu certitudine mai scăzute decât anul trecut. Operaţiunile internaţionale şi-au majorat contribuţia la rezultatele generale ale grupului", a declarat preşedintele băncii, Nuno Amado, citat de site-ul theportugalnews.com.

Amado a explicat că diviziile din străinătate şi-au majorat câştigurile cu 18%, la 48 milioane de euro, în primele trei luni din acest an, fiind cele mai bune rezultate din ultimii doi ani.

În 2012, banca portugheză a primit ajutoare de stat în valoare de trei miliarde de euro, din programul internaţional de asistenţă în valoare de 78 de miliarde de euro acordat Portugaliei de UE şi FMI.

Şeful BCP a anunţat trimiterea unei cereri pentru a începe achitarea unei părţi din ajutorul de stat. "Intenţionăm să plătim 400 milioane de euro, am prezentat planul Băncii Centrale a Portugaliei şi aşteptăm autorizaţia", a afirmat Nuno Amado, adăugând că este în interesul băncii achitarea cât mai rapidă a împrumutului, datorită reducerii randamentelor obligaţiunilor.

Anul trecut, BCP a plătit statului 269 milioane de euro reprezentând taxe şi alte costuri legate de ajutorul de stat.

Veniturile nete din dobânzi au crescut în primul trimestru la 236 milioane de euro.

Anul trecut, BCP şi-a vândut participaţia de 4,64% pe care o deţinea la banca elenă Piraeus Bank SA pentru un preţ de 494 milioane de euro.

Millennium Bank face parte din cel mai important grup financiar privat din Portugalia, şi-a început activitatea pe piaţa românească pe data de 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară.

Agerpres