Persoanele care s-au reinfectat cu coronavirus nu mai sunt contagioase, conform rezultatului unui studiu recent făcut în Coreea de Sud, de oamenii de știință de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Studiul a fost făcut pe probele prelevate de la 285 de pacienți vindecați și ulterior reinfectați cu noul coronavirus. Iar oamenii de știință au observat că aceștia nu mai pot transmite virusul, după ca SARS-CoV-2 nu a mai putut fi cultivat în laborator, ceea ce indică faptul că pacienții răspândeau, de fapt, particule de virus neinfecționase sau moarte, scrie Antena 3.

O altă explicație ar fi că testele PCR pentru coronavirus îi arată pozitivi pentru că nu au capacitatea de a face diferența între particulele de virus moarte, față de cele viabile. De aceea este posibil să dea impresia falsă că persoanele reinfectate cu SARS-CoV-2 ar putea fi din nou contagioase.

Rezultatele studiului, extrem de importante

Rezultatele studiului sunt importante. Medicii din Coreea au revizuit protocoalele astfel încât persoanele care s-au vindecat de COVID 19 nu mai trebuie să facă acum noi teste pentru a se reîntoarce la muncă, ori la școală.