Cea mai bună rețetă de castraveți murați de vară. Cei care adoră murăturile pot avea parte de ele nu doar pe timpul iernii.

Castraveții murați de vară sunt simplu de preparat și sunt gata după aproximativ cinci zile de la închiderea borcanului.

Cea mai bună rețetă de castraveți murați de vară. Sursă de vitamine și minerale

Pe lângă savoarea pe care o au, castraveţii muraţi sunt bogaţi în vitamine şi minerale şi au foarte puţine calorii.

Merg de minune cu preparate la grătar, dar pot fi consumați și ca atare când pofta devine prea mare.

Iată o rețetă de castraveți murați de vară cu care nu dai greș niciodată:

Ingrediente pentru rețetă castraveți murați de vară

-castraveți

-usturoi (3-4 căței la un borcan de 3 litri)

-țelină

-lăstari de vișin

-cuișoare

-inflorescențe de mărar

-soluție de apă cu sare (30 g sare la 1 litru de apă).

Cum se prepară

Înainte de orice castraveții trebuie spălați bine. Se clătesc scurt sub jetul de apă și lăstarii de vișin și inflorescențele de mărar, arată antena3.ro.

Puteți pune la fundul borcanului o floare de mărar, 2 căței de usturoi întregi și un lăstar de vișin de 5-10 cm. Castraveții se așează în așa fel încât să încapă cât mai mulți, fără a fi însă forțați să intre în borcan.

Mai pune o floare medie de mărar și o bucată de lăstar de vișin și pe la mijlocul borcanului. Umple mai apoi borcanul cu castraveți, iar deasupra pune o floare de mărar, o tulpină de țelină și un alt lăstar de vișin.

Adaugă și 5-6 cuișoare și soluția de sare cu apă până ce acoperi conținutul borcanului. Închide borcanul cu capac ermetic și lasă borcanul la soare în prima zi pentru a accelera fermentația.

A doua zi, mută borcanul la semiumbră. Vei obține în acest fel niște castraveți murați delicioși.

În aproximativ cinci zile, castraveții vor putea fi serviți lângă o mâncare delicioasă, într-o salată sau cu bunătăți făcute la grătar.

Sursa foto: Pixabay.