Această băutură cu ananas, ghimbir și turmeric combină ingrediente antiinflamatorii și bogate în antioxidanți pentru a susține un sistem imunitar sănătos. Notele tropicale de ananas, apă de cocos și suc de portocale alcătuiesc baza băuturii. Ghimbirul, turmericul și piperul negru o infuzează cu nuanțele calde și pământii. Puțin suc de lămâie ajută la echilibrarea aromelor, conform eatingwell.

Băutura conține ananas, suc de portocale, apă de cocos

Pentru a extrage cantitatea maximă de suc dintr-o portocală proaspătă, rulați-o pe blat în timp ce aplicați o presiune ușoară, apoi folosiți un storcător sau o presă de citrice. Amestecul de ananas și suc de portocale echilibrează iuțeala și aroma iute a turmericului și ghimbirului.

Dacă preferați sucul fără pulpă, îl puteți strecura printr-o sită. Rețineți însă că strecurarea va reduce o parte din beneficiile sale nutriționale.

Puteți folosi orice apă de cocos aromată doriți și puteți amesteca diferite fructe, cum ar fi piersici, caise, mere sau căpșuni. În plus, adăugarea spanacului poate crește conținutul de nutrienți al sucului.

Ananasul este plin de nutrienți esențiali precum vitamina C, antioxidanți și fibre. Ananasul conține și bromelaină, o enzimă care ajută intestinul la digestie.

Sucul de portocale contribuie la aceste shot-uri cu mai multă vitamina C, care susține sistemul imunitar. Deși această rețetă necesită suc de portocale proaspăt stors, dacă alegeți să folosiți suc de portocale de la magazin, îmbogățiți-l pentru a adăuga calciu și vitamina D.

Apa de cocos adaugă cantități mici de minerale care acționează și ca electroliți – potasiu, sodiu, magneziu și calciu. De asemenea, a fost asociată cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, de la susținerea glicemiei și a tensiunii arteriale până la reducerea deteriorării celulare și îmbunătățirea digestiei.

Ghimbirul și turmericul au beneficii uriașe pentru sănătate

Ghimbirul și turmericul au beneficii similare pentru sănătate. Ambele sunt cunoscute pentru proprietățile antiinflamatorii, ajutând la reducerea inflamației și la ameliorarea durerii. Ambele condimente susțin sănătatea inimii și pot reduce riscul de cancer. Deoarece turmericul are o biodisponibilitate scăzută, trebuie consumat cu piper negru, crescându-i absorbția în organism – așa că asigurați-vă că includeți piperul negru în aceste porții.

Ingrediente necesare

1½ căni de ananas proaspăt tocat

1½ căni de suc de portocale (de la 6 portocale mari)

½ cană de apă de cocos neîndulcită

2 linguri de suc de lămâie

1 lingură de ghimbir proaspăt tocat sau ½ linguriță de ghimbir măcinat

1 linguriță de turmeric proaspăt tocat sau ½ linguriță de turmeric măcinat

⅛ linguriță de piper măcinat

Cum se prepară

Combinați 1½ căni de ananas, 1½ căni de suc de portocale, ½ cană de apă de cocos, 2 linguri de suc de lămâie, 1 lingură de ghimbir proaspăt (sau ½ linguriță de măcinat), 1 linguriță de turmeric proaspăt (sau ½ linguriță de măcinat) și ⅛ linguriță de piper într-un blender; amestecați bine, până la omogenizare, aproximativ 1 minut.

Împărțiți băutura în 4 sticle (de 170 ml). Acoperiți și dați la frigider până se răcește, cel puțin 20 de minute.

Băutura poate sta la frigider până la 4 zile.

Informații nutriționale (per porție)

84 Calorii
0 Grăsimi
20g Carbohidrați
1g Proteine