Microbiştii români au putut viziona în ultimii ani meciurile din Liga 1 pe canalele operatorului RCS&RDS, care are peste 3 milioane de abonaţi. De anul acesta, însă, meciurile sunt transmise de Look TV şi Look Plus, care nu mai fac parte din grila operatorului. Astfel, meciurile pot fi urmărite numai de abonaţi UPC, care au semnat un contract pe cinci ani, de cei ai Romtelecom şi Nextgen şi de abonaţii la televiziunea prin satelit oferită de Orange.

Taxă la Romtelecom

Canalul Look Plus este disponibil pentru toate abonamentele de bază de televiziune de la Romtelecom, în timp ce canalul Look TV abonaţii trebuie să platească extra 1.7 euro fără TVA – 9.5 RON cu TVA inclus. Odată achiziţionată, extraopţiunea trebuie menţinută activă cel puţin 3 luni. Look Plus transmite 4 din cele 9 meciuri dintr-o etapă, iar postul Look TV transmite restul de 5 meciuri din fiecare etapă.La Nextgen, Look Plus este disponibil în grila de bază pentru toate abonamentele TV Digital şi Analogic. Pentru fanii înfocați compania a pregătit şi o nouă opțiune. Aceasta se numeşte Fotbal Fan şi include posturile Look TV, Look Plus HD și Look TV HD și poate fi contractată pe o perioadă de 1 sau 2 ani, costul lunar fiind de 9.5 lei (TVA inclus). La Romtelecom, Variat este cel mai accesibil abonament din oferta de televiziune. Acesta costă 30.11 lei şi include 62 de canale dintre care 3 HD. Pentru un receiver HD se plăteşte 11,16 lei în fiecare lună. La NextGen, pachetul TV digital include peste 90 de canale şi costă 32 de lei.

Gratis la UPC

Abonaţii UPC văd gratuit cele două canale Look TV şi Look Plus după ce operatorul a încercat să introducă o taxă de 10 lei, dar s-a opus ANPC. Cel mai ieftin pachet de televiziune de la UPC costă 27 de lei şi include 51 de canale dintre care 7 HD şi 20 canale radio. Chiria pentru echipamente este de 10 lei, iar un card CI+ costă  5 lei.

La Orange TV, cel mai ieftin abonament, Local HD, costă 5 euro. Acesta include 36 de canale dintre care 9 posturi HD şi oferă acces gratuit la Look  TV şi Look Plus. La preţul abonamentului de 5 euro se mai adaugă chiria pentru echipamentul HD în valoare de 1,5 euro.

O altă metodă de a viziona meciurile din Liga 1 este online, dar ilegal. Există site-uri care preiau transmisia, însă trebuie să ai acces la o conexiune de internet bună.