Peste 100.000 de infectări şi peste 3.600 de decese la nivel mondial: acestea sunt cifrele epidemiei de coronavirus care a îngrozit o lume întreagă.

Multe persoane, inclusiv din România, ţară lovită şi ea mai recent de acest virus, sunt speriate de efectele pe care le poate avea coronavirusul. Dar ce simte cu adevărat un pacient infectat? O tânără de 29 de ani, diagnosticată cu Covid-19, are răspunsul la această întrebare.

Simptomele sunt unele obişnuite

Bridget Wilkins este o tânără de 29 de ani din Australia, care a fost diagnosticată cu coronavirus în urmă cu o săptămână, după un zbor de la Londra la Brisbane, via Singapore. Ea spune ca nu are ideea când a contractat virusul care a produs atâta panică la nivel mondial.

În schimb, femeia declară că simptomele coronavirusului sunt uşoare, obişnuite şi nu sunt mai severe decât ale unei răceli obişnuite. Ea îndeamnă oamenii să nu mai intre în panică şi să trateze situaţia cu calm, potrivit antena3.ro.

“Mesajul pe care mi-aș dori să-l transmis lumii întregi este acela că simptomele sunt unele obișnuite, pe care le-am avut cu toții la un moment dat: dureri de cap, dureri de gât sau oboseală.

Inițial am crezut că am aceste simptome din cauza călătoriei de peste 30 de ore și a diferenței de fus orar”, a mărturisit Bridget Wilkins.