O fundaţie finanţată de Bill Gates este foarte aproape de a scoate pe piaţă un test care poate depista coronavirusul şi care poate fi folosit acasă, de către oricine.

Mai exact, Fundația Gates a finanţat un proiect care urmează să producă un test pentru Covid-19. Acesta se va putea realiza cu ajutorul tampoanelor de nas şi va furniza un rezultat în două zile.

Proiect finanţat cu 20 milioane de dolari

Apoi, rezultatele pozitive vor fi trimise către autorităţile medicale, care vor solicita persoanei infectate să completeze un chestionar, unde va trebui să scrie, printre altele, pe unde a circulat în ultima perioadă. Autorităţile medicale vor putea astfel să ia mult mai uşor legătura cu persoanele cu care pacientul a intrat în contact, iar respectivele persoane vor fi izolate şi testate pentru infectarea cu coronavirus, scrie news.ro.

Pentru moment, Gates Foundation încă mai lucrează la definitivarea produsului, mai precis la suportul software şi la chestionarul pe care persoanele infectate vor fi nevoite să-l completeze.

După ce testele vor fi gata, ele vor începe să fie livrate în Seattle, epicentrul epidemiei de coronavirus din SUA, oraş unde au fost înregistrate deja 15 decese. Programul a fost finanţat cu 20 milioane de dolari de către fundaţia deţinută de Bill şi Melinda Gates. În primă fază, vor putea fi derulate până la 400 de teste/zi.