PSD anunțase încă de acum doi ani că va mări alocațiile , însă acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent. Iar starea de fapt nu se va schimba nici în viitorul apropiat.

Prin comparație, multe ţări din Uniunea Europeană oferă venituri similare care depăşesc 100 de euro. Iar aceste sume cresc considerabil, atunci când vorbim despre familiile cu mai mulți copii.

Luxemburg este una dintre cele mai darnice ţări cu cei mici. Alocaţiile ajung la 265 de euro pe lună, în funcţie de vârstă, fiind de aproape 15 ori mai mari decât cele din România.

Peste 200 de euro pe lună primesc şi copiii mai mici de doi ani din Danemarca. Alocația scade treptat pe măsură ce copilul înaintează în vârsta. După ce ajung la 15 ani, minorii primesc 126 de euro lunar.

Sunt şi ţări care acordă alocaţia în funcţie de venitul familiei. Spre exemplu, în Italia copiii primesc aproape 260 de euro pe lună dacă venitul net al familiei este mai mic de 14.000 de euro pe an. Statul nu mai acordă astfel de ajutor familiilor care câştigă mai mult de 77.500 de euro anual.