În plus, cu atât de multe opțiuni sănătoase, pline de fibre și vitamine, este ușor să alegi. Dar ar trebui să mănânci cereale la micul dejun în fiecare zi sau în majoritatea zilelor? Depinde în mare măsură de tipul de cereale pe care îl alegi și cu ce le combini.

Potrivit Parade.com, nu toate cerealele sunt la fel.

„Densitatea nutrienților variază foarte mult în funcție de marcă și ingrediente”, explică dieteticianul Allysa Merinson. De fapt, unele cereale, cum ar fi cele pentru copii, sunt, din punct de vedere nutrițional „mai degrabă un desert, decât ca un mic dejun”, adaugă ea.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci cereale în fiecare zi, conform specialiștilor.

Cu cereale vei obține mai multe fibre

„Unele cereale pot fi bogate în fibre, cum ar fi fulgii de ovăz, Fiber One și cele care conțin 100% grâu integral”, spune Stacy Cleveland, dietetician la Centrul Medical Wexner al Universității de Stat din Ohio.

Cerealele integrale bogate în fibre (tărâțe, grâu mărunțit sau ovăz) pot oferi între patru și 18 grame de fibre per porție. Acesta este un impuls foarte simplu către cele 25 de grame (femei) sau 38 de grame (bărbați) recomandate de Ghidurile Dietetice ale USDA pentru o digestie mai bună, scăderea colesterolului LDL și stabilizarea zahărului din sânge.

O doză mare de vitamine și fier

„Cerealele pot fi o modalitate rapidă și ușoară de a obține fibre, vitamine B și fier – mai ales când sunt făcute cu cereale integrale”, adaugă Simpson.

Vei obține micronutrienți

Multe cereale au fost fortificate, voluntar sau obligatoriu, cu fier, acid folic, vitamine B, vitamina D și zinc – nutrienți pe care Ghidurile Dietetice îi semnalează drept „necesare” în dietele americane. Un bol poate acoperi între 10 și 100% din valoarea zilnică recomandată, în funcție de marcă.

În plus, folatul este esențial pentru femeile însărcinate.

Ar putea îmbunătăți sănătatea inimii

Cercetările au descoperit că cerealele integrale, în special cele făcute cu ovăz sau tărâțe, pot ajuta la reducerea colesterolului și a riscului de boli de inimă.

Pot fi o sursă bună de proteine ​​vegetale, când sunt asociate corect

Cerealele nu sunt de obicei bogate în proteine , dar asocierea lor cu lapte, lapte de vacă fortificat sau lapte vegetal poate adăuga între șase și cincisprezece grame de proteine ​​per porție, astfel încât să vă simțiți sătul mai mult timp. Unele mărci mai noi de cereale strecoară proteine ​​suplimentare cu leguminoase sau semințe.

Cerealele pot crește glicemia

Începerea zilei cu cereale care conțin zahări ar putea crește glicemia.

„Dacă te confrunți cu probleme legate de glicemie sau încerci să gestionezi foamea și poftele, ar trebui să fii atent la marcă și cu ce o combini”, explică Simpson. „S-ar putea să te descurci mai bine cu un mic dejun mai consistent, bogat în proteine”, adaugă ea.

Chiar și unele cereale «sănătoase» au un conținut scăzut de proteine ​​și fibre, așa că totul se reduce la tipul pe care îl alegi și la ce îl combini.”