Acest ingredient-minune este utilizat și pentru a ameliora anumite dureri sau afecțiuni ale pielii, potrivit littlethings.com.

Nu există bucătărie în care să nu existe bicarbonat de sodiu, fiind folosit nu doar la gătit, ci și la curățenie. Bicarbonatul de sodiu are, de fapt, o mulțime de alte utilizări, inclusiv eliminarea mirosurilor, ca agent de albire a dinților și chiar ca produs de desfundare a chiuvetelor.

Folosit pe post de medicament, bicarbonatul de sodiu este un remediu pentru persoanele care suferă de reflux gastroesofagian.

Poate fi folosit cu suces ca demachiant

Există și o altă utilizare pentru acest produs, pe care influencerii din întreaga lume îl laudă tot mai des: bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu succes ca demachiant și ca exfoliant.

Deși poate părea ciudat ca bicarbonatul, despre care știm că poate curăța petele de mucegai din baie sau rugina de pe vasele de inox, să fie folosit ca demachiant, se pare că există numeroase beneficii dacă îl aplicăm pe față.

În plus, bicarbonatul de sodiu este o opțiune mult mai accesibilă decât multe produse cosmetice din comerț, iar influencerii susțin că funcționează la fel de bine.

Beneficii ale demachierii cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de utilizări pentru frumusețe: ca șampon pentru păr uscat, dar și ca un produs de curățare a unghiilor. Deși nu va ucide nedoritele ciuperci ale unghiilor de la picioare, bicarbonatul de sodiu poate ajuta totuși la oprirea răspândirii lor. Acest lucru se datorează faptului că bicarbonatul de sodiu este alcalin și neutralizează compușii acizi.

Cea mai mare tendință în acest moment este folosirea acestuia ca o modalitate de a curăța și a exfolia pielea.

Potrivit Dr. Oz, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru acnee și ajută la exfolierea pielii, făcând-o mai fină și mai vibrantă.

Potrivit Healthy And Natural World, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca un demachiant zilnic, ca mască de față și ca exfoliant. În plus, poate desfunda porii, îndepărtând murdăria și sebumul. De asemenea, poate preveni acneea.

Efecte negative

Cu toate acestea, se pare că există și potențialele efecte negative ale utilizării bicarbonatului pe post de demachiant.

Studii ale Dermatology, International Journal of Cosmetic Science și Acta Dermato-venereologica arată modurile în care bicarbonatul de sodiu poate afecta pielea.

Astfel, bicarbonatul de sodiu (care este alcalin sau bazic în mod natural) poate perturba ”mantaua acidă” a pielii. ”Mantaua acidă” este o peliculă subțire de pe suprafața pielii, compusă din lipide provenite din glandele sebacee amestecate cu aminoacizi din transpirație. Împreună cu microbiomul, face parte din matricea delicată care creează o barieră sănătoasă a pielii.

Perturbarea acesteia poate provoca iritații ale pielii, hiperpigmentare, îmbătrânirea pielii și sensibilitate la soare.