Luni, președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Șeful statului a fost întrebat ce părere are despre situația din școlile din România având în vedere contextul pandemic actual.

Acesta a declarat că situația este una nemaiîntâlnită și că măsurile impuse sunt bune dar s-au făcut și erori.

”Este o situație nemaiîntâlnită și este foarte clar că s-au luat măsuri bune dar s-au facut erori. Nu cred că este cazul să exageram. Lucrurile sunt ordonate, bine planificate dar exista excepții și ele trebuie corectate.”, a spus șeful statului.

Despre achiziția de tablete

Președintele Iohannis a mai fost întrebat despre tabletele pentru elevi, având în vedere că încă există copii care nu pot intra la cursurile online.

Klaus Iohannis a declarat că în fiecare zi există câte un progres și a subliniat că la începutul pademiei stocurile erau zero, dând vina pe Guvernul PSD.

Președintele a mai spus că din varii motive, procedurile de achiziții pentru tablete nu au fost duse la final.

”Guvernul lucrează la aceste chestiuni și în fiecare zi mai apare câte un progres.

Trebuie sa ne obisnuim ca pandemia ne-a luat pe nepregatite. Trebuie sa va reamintesc că la inceputul pandemiei rezervele au fost zero, asa le-a lasat Guvernul PSD.

S-a inceput destul de devreme cu procedurile de achizitii, din varii motive ele nu au fost duse la bun sfârșit in timp util.”, a mai spus Iohannis

Recuperarea materiei

Șeful statului a fost întrebat despre recuperarea lunilor de școală pentru ca elevii să aibă șanse egale. Acesta a răspun că problema este una uriașă și că în această perioadă nu trebuie să găsim vinovați, ci soluții.

Iohannis a mai spus că își dorește ca la finalul anului școalar actual să putem spune că fiecare elev a avut acces la cursurile online.

”În această perioadă nu cred ca trebuie să gasim vinovati, trebuie sa gasim solutii. Noi vorbim de o catastrofa nu despre detalii administrative, prevenim ca apara o generatie pierduta.

Problema este imensa si contine mult mai multe fatete si mult mai multe probleme. Imi doresc ca pana la sf anului scolar sa putem sa spunem ca am putut sa dotam scolile, sa primească fiecare elev acces la online si sa constatam ca pandemia este de domeniul trecutului”, a declarat luni președintele Klaus Iohannis.