Coronavirusul face prăpăd în România. Președintele Klaus Iohannis anunță măsuri dure. L-a făcut praf pe prefectul Capitalei care a anunțat foarte târziu intrarea Bucureștiului în scenariul roșu de COVID. Mai mult, Iohannis e convins că trebuie luate măsuri extrem de dure pentru stoparea răspândirii virusului.

Mai mult, Iohannis a vorbit și despre o nouă eventuală stare de urgență și despre măsuri suplimentare care s-ar impune în această situație nefericită. În alte țări europene, s-au impus măsuri precum rămânerea oamenilor în casă într-un anumit interval de timp sau să se închidă cu totul, pe o anumită perioadă de timp, atât cât indicele este foarte crescut. Aceste măsuri s-au luat în Spania sau în Franța.

„Da, din păcate situația în care s-a ajuns impune măsuri suplimentare la București și probabil ați urmărit, astăzi s-a decis în comitetul local să se pună în aplicare măsurile prevăzute în metodologie. Deci elevii nu vor mai merge la școală, se va trece la online, restaurantele, barurile, în interior vor fi închise, purtatul măștii în toate locurile publice va deveni obligatoriu”, a spus Iohannis.

Iohannis, avertisment dur!

„Ne confruntăm cu o creștere accentuată de noi cazuri. Capitala a depășit acel indice 3. Bucureștiul e în scenariul roșu. Odată depășit acest prag este evident  că sunt obligatorii mai multe măsuri restrictive. Autoritățile locale trebuie să le implementeze.

Este de neînțeles cum la nivelul Capitalei nu a fost un plan coerent astfel încât populația să fie pregătită. Atitudinea prefectului a fost inacceptabilă și nu trebuie să rămână fără urmări. Este nevoie de un efort național. Cetățenii sunt partenerii autorităților. Asta înseamnă comunicarea clară și unitară a deciziilor. Informare din timp și predictibilitate când sunt necesare restricții. Presiunea pe spitale a crescut la cote uriașe. Trebuie să acționăm acum decisiv.

Dragi români, ducem de atâta luni o bătălie pentru sănătatea și viața noastră. Prin eforturi mari am redus curba infectărilor masiv. Putem face din nou acest lucru împreună.

Situația în care s-a ajuns impune noi măsuri în București. Elevii nu vor mai merge la școală, restaurantele, barurile în interior închise. Purtatul măștii va deveni obligatoriu. Sunt măsuri luate pentru a reduce numărul de infectări. După cum ne-au spus specialiștii acum aceste măsuri sunt cele necesare”, a spus Klaus Iohannis.