Ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei? Nicușor Dan explică ce se întâmplă în spatele ușilor închise: Sunt optimist

În mesajul postat pe pagina de socializare, Nicușor Dan informează că majoritatea USR-PNL-PMP nu a ajuns încă la un acord în ceea ce privește prețul gigacaloriei. Acesta a mai spus că a convocat Consiliul General al Municipiului București pe data de 26 noiembrie și că speră ca până atunci să se ajungă la o poziție comună.

”Am convocat Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru 26 noiembrie. Proiectul de hotărâre privind noul preţ al gigacaloriei nu este pentru moment pe ordinea de zi, întrucât nu s-a ajuns la un consens în majoritatea USR-PNL-PMP. Sunt optimist că până la momentul şedinţei vom ajunge la o poziţie comună, iar proiectul va intra pe ordinea de zi suplimentară şi va fi votat”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Primăria insistă pentru o sumă mai mare din partea Guvernului

Pe de altă parte, Nicușor Dan a scris că primăria va continua discuțiile cu Guvernul și va insista pentru a obține o sumă cât mai mare pentru acoperirea creșterii prețului gigacaloriei.

”În paralel, voi insista la Guvern pentru ca primăria să obţină o sumă cât mai mare pentru acoperirea creşterii preţului gigacaloriei. Voi face tot ceea ce e omeneşte posibil pentru ca bucureştenii să fie cât mai puţin afectaţi de creşterea costurilor cu încălzirea”, a mai transmis primarul general.

Bucureștenii ar putea fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar în această iarnă

Bucureștenii au parte de vești proaste chiar înainte de începutul iernii. Aceștia vor fi nevoiți să plătească aproape dublu anul acesta pentru căldură și apă caldă. Cu toate că Primăria Municipiului București majorează subvenția, acest lucru nu este suficient pentru ca oamenii să nu simtă scumpirile. În loc de 164 de lei pe gigacalorie, bucureștenii ar putea plăti un preț de 280 de lei, informează Antena 3.

În 2020, bucureștenii plăteau pentru gigacalorie un preț de 164 de lei. Anul acesta, având în vedere creșterile de prețuri, Primăria Capitalei a fost nevoită să vină cu un ajutor pentru această subvenție.

Așadar, până la data de 12 ianuarie 2022, respectiv factura din luna decembrie, bucureștenii vor primi un preț final de 280 de leu pe gigacalorie cu tot cu TVA. Din 13 ianuarie 2022, TVA-ul pentru agentul termic va scădea, iar bucureștenii vor plăti 267 de lei pe gigacalorie.

Potrivit informațiilor Antena 3, prețul final pentru energie termică pentru apă caldă și căldură va fi de 318 lei.

Gabriela Firea a reacționat dur cu privire la prețurile pe care vor trebui să le plătească bucureștenii

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care se arată revoltată de modul în care ”Nicușor Dan are grijă de bucureșteni, așa cum a promis în campanie”.

”Facturi uriașe în Capitală! Nicușor Dan “are grijă de bucureșteni”, așa cum a promis în campanie! În “Noul București”, primarul general solicită ca factura plătită pentru căldură și apă caldă, de către locuitorii Capitalei, să crească cu 75%, de la 1 decembrie!
După un an în care apa caldă și căldura mai mult au lipsit decât au fost, Nicușor Dan își arată adevărata competență: încarcă facturile oamenilor cărora oricum nu le livrează nici apă, nici căldură!”, notează aceasta.

Gabriela Firea a mai spus că în următoarea ședință de Consiliul General, cea care va avea loc pe data de 26 noiembrie, Nicușor Dan va cere consilierilor ”să voteze majorarea tarifului plătit de populație până la 280 de lei pe gigacalorie”

”În următoarea ședință de Consiliu General, programată pe 26 noiembrie, Nicușor Dan va cere consilierilor să voteze majorarea tarifului plătit de populație până la 280 lei/Gcal!
Adică, în decembrie, pentru un apartament cu 3 camere, 3 persoane, creșterea va fi de la 200 lei la 344 de lei, iar pentru 2 camere, 2 persoane creșterea va fi de la 159 lei la 273 lei!
Această majorare vine imediat după ce a trimis și târziu, și greșit, cererea prin care PMB solicita ajutor pentru încălzire de la Guvern. Evident, nu a primit niciun ban.
În conditiile în care toate preturile cresc si vor mai creste, bucurestenii sunt loviti direct, fara nici un avertisment, si de aceasta noua majorare!”, a mai notat fostul primar general al Capitalei.