În cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Marcel Vela, a declarat, că se vor transmite circulare către instituţiile publice şi private pentru a analiza posibilitatea ca angajaţii să lucreze de acasă.

„Se vor transmite circulare către toate instituţiile publice şi private în vederea analizării posibilităţii desfăşurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal, în temeiul dispoziţiilor art. 108, 110 din Legea 53/2003, Codul Muncii, coroborat cu art. 2 din Legea 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, acolo unde este posibil”, a spus Vela.

Angajații Băncii Centrale Europene lucrează de acasă

România nu este prima țară care s-a gândit să ia această măsură.

Și Banca Centrală Europeană a cerut majorităţii celor 3.700 de angajaţi ai săi de la Frankfurt să efectueze luni o zi de telemuncă, pentru ca instituţia să poată să îşi testeze capacitatea de reacţie în cazul agravării crizei legate de epidemia de coronavirus, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„BCE a pus la punct măsuri în cazul în care va fi nevoie ca o mare parte din personalul său să lucreze de la distanţă iar ziua de 9 martie va fi un test atât pentru infrastructuri cât şi pentru personal”, a declarat purtătorul de cuvânt