Declarația de avere a fost făcută publică pe 15 iunie 2020. Conform acesteia, Raed Arafat deține un apartament de 80 de metri pătrați, în județul Ilfov, și 35% din casa părintească ce se află în Palestina.

Conform declarației de avere, Raed Arafat are 6 conturi. Trei dintre acestea sunt neutilizate: unul la Raiffeisen, unul la Banca Transilvania și unul la ING.

Conturile utilizate sunt următoarele: un cont la ING, deschis în 2005, cu 50.313 RON, alt cont la ING, deschis tot în 2005, cu 17.060 Euro și un al treilea cont la ING, deschis în 2012, cu 16.201 RON.

Veniturile lui Raed Arafat

De la MAI, acesta are două venituri anuale, unul de 116.808 lei și altul de 13.316 lei, ca normă de hrană și echipamente. De la Universitatea din București Arafat primește un venit anual de 3.739 lei iar de la Universitatea din Cluj Napoca primește un venit anual de 1.826 lei.

De asemenea, Raed Arafat a mai încasat 23.265 lei de la FPS și încă 113.000 lei pentru un proiect.

Raed Arafat a anunțat unde vor fi impuse restricții

Potrivit acestuia, nu este exclus ca autorităţile să impună măsuri de restricţie „zonale sau regionale” acolo unde se va constata o creştere alarmantă a numărului de infectări cu SARS-Cov-2.

Totodată, Raed Arafat a mai vorbit și despre capacitatea sistemului sanitar de a îi tata pe pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă. Potrivit șefului DSU, există zone în care există „presiune” pe sistemul sanitar şi zone în care numărul de paturi este, în prezent, suficient.

„Aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active.

Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare – riscul există să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Arafat a mai subliniat faptul că este posibil ca autorităţile să dispună măsuri restrictive pe zone sau regiuni acolo unde se va constata o creştere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus.

„Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a afirmat Raed Arafat, menţionând că nu „o persoană” decide acest lucru, ci specialiştii în baza datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Legat de aceste măsuri, Arafat a precizat că ele s-au mai „practicat în perioada care a trecut”, iar legea recent promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi care va intra în vigoare săptămâna viitoare permite acest lucru.

Sursă foto: INQUAM/George Călin