"Ofertele salariale variază atât în funcţie de nivelul de experineţă, cât şi de tipul activităţii şi cifra de afaceri a companiei", spune Ana Maria Cetăţean, Brand Manager la eJobs.

Astfel, cei care vor să se angajeze în Vânzări pe un post entry-level, pot beneficia de un salariu de 300-400 euro, plus bonusuri în funcţie de performanţă. Pentru candidaţii cu mai mult de 3 ani de experienţă, ofertele salariale se situează în jurul valorii de 800 de euro, iar pentru funcţii manageriale, ofertele pot începe de la 1000 de euro şi se negociază în funcţie de rezultatele aşteptate.

În client service, pentru job-urile de juniori, ofertele pornesc de la 350 – 400 de euro. Pentru un candidat care a acumulat peste 3 ani de experienţă şi care, în plus, cunoaşte o cel puţin o limbă străină mai rar folosită la nivel internaţional, precum limbile țărilor nordice (norvegiana, suedeza, daneza, olandeză), salariul poate ajuge chiar şi la 1500 de euro.

Şi în marketing salariile variază în funcţie de tipul de job şi de experienţa candidaţilor, dar şi de oraşul de lucru. Salariul unui începător este de aproximativ 600 euro şi poate depăşi pragul de 1000 de euro în cazul unui angajat cu peste 5 ani de experienţă şi cu o funcţie de middle-management.