Care sunt cele mai gustoase preparate grecești, pe care le puteți savura la tavernele sau restaurantele din Grecia? Unele nu mai au nevoie de nicio prezentare, pentru că sunt deja arhicunoscute, transmite 2foodtrippers.

Poți savura Souvlaki pe toate insulele din Grecia

Souvlaki este disponibil atât la tarabele de pe trotuar, cât și la restaurantele din toată Grecia. Este ușor să găsești cea mai bună „carne la frigăruie” pe toate insule grecești.

Cu toate acestea, cunoscătorii spun că cele mai gustoase souvlaki se vând la Atena.

Saganaki, un preparat care dă dependență

Numit astfel după o tigaie mică cu două mânere, saganaki este un preparat grecesc care dă dependență. Implică topirea brânzei într-o formă crocantă. Tipul de brânză variază în funcție de restaurant, cu opțiuni care includ graviera, halloumi și feta.

Unele restaurante grecești adaugă ingrediente suplimentare, cum ar fi roșii, creveți și midii, dar nu e nicio rușine să mănânci saganaki cu brânză simplă atunci când călătorești la Meteora.

Baklavaua e foarte populară în Grecia

Deși baklavaua ar fi fost inventată de asirieni în timpul Imperiului Otoman, popularitatea sa este la fel de mare și în Grecia.

Coaptă de obicei cu 33 de straturi de aluat filo, nuci și scorțișoară, cu miere sau sirop aromat cu apă de trandafiri, baklavaua grecească rămâne unul dintre cele mai irezistibile deserturi din lume.

Horiatiki nu conține salată verde

Salatele grecești cunoscute sub numele de horiatiki nu includ salată verde. În schimb, aceste salate rustice au ingrediente locale, precum roșii, castraveți, ceapă, brânză feta și măsline stropite cu oregano, sare și ulei de măsline.

Pe insule precum Santorini, cele mai bune salate horiatiki adaugă biscuiți de orz copți de două ori, similari crutoanelor.

Musaca, poate cel mai popular preparat grecesc

Musacaua poate fi cel mai popular preparat grecesc din întreaga lume. Pe insula Rhodos, bucătarii pregătesc musaca cu straturi de vinete sotate și carne tocată (în mod tradițional de miel), înainte de a adăuga un strat gros de bechamel.

Alte ingrediente sunt roșiile, ceapa, usturoiul și nucșoara.

Loukomades, printre cele mai gustoase gogoși din lume

Loukoumades sunt biluțe rotunde de aluat prăjit, auriu, aromate cu scorțișoară și sirop de miere. Unii presară zahăr pudră pe loukoumades pentru o explozie suplimentară de dulceață, dar este opțional.

Oricum, sunt considerate printre cele mai bune gogoși din lume.

Caracatița la grătar, populară pe insulele grecești

Restaurantele din Grecia servesc pe bandă rulantă caracatiță la grătar. Mai ales pe insule grecești precum Santorini, unde pescarii pescuiesc caracatița dimineața și o prepară mai târziu în aceași zi.

Taramasalata, un clasic grecesc

Taramasalata începe cu icre de pește și primește un plus de aromă din ingrediente precum uleiul de măsline și zeama de lămâie. Preparatul mezze cremos și sărat este un clasic grecesc, care poate fi savurat în toată țara, inclusiv pe insula Mykonos.

Dolmades au un gust minunat

Bucătarii greci folosesc viță de vie pentru a face dolmades (sărmăluțe). Umplute cu orez, aceste sărmăluțe de dimensiuni mici au un gust minunat, cu sos de iaurt tzatziki și vin grecesc.

Plăcintă cu brânză la micul dejun sau ca o gustare

Bucătarii greci fac plăcinte cu brânză cu aluat filo și umplutură pe bază de feta. Localnicii mănâncă de obicei aceste plăcinte gustoase la micul dejun sau ca o gustare, înainte de prânz. Vândute pe străzile Atenei, se consumă cel mai bine când sunt abia scoase din cuptor.