Florin Cîțu a declarat azi ce ministere vor primi mai mulți bani din partea statului după rectificarea bugetară. Ministrul de Finanțe a ținut să menționeze la începutul declarațiilor sale că el a promis de la începutul mandatului că va face lucrurile altfel decât predecesorii săi din Partidul Social Democrat.

În plus, acesta a mai declarat că pentru această rectificare bugetară a luat în considerare atât situația economică la nivel global dar și evoluția economiei în România.

Ministrul de Finanțe a mai declarat că țara noastră a cheltuit 20 de miliarde de lei în contextul pandemic actual.

Ce ministere primesc mai mulți bani

Ministrul de Finanțe a declarat azi, în cadrul declarațiilor de presă de la Ministerul Finanțelor Publice, că Ministerul Transporturilor va primi bani mai mulți în urma rectificării bugetare.

Acesta a mai spus că Ministerul Sănătății este cel de-al doilea minister care primește mai mulți bani. Banii de la minister vor crește cu 45 de procente având în vedere că s-au cheltuit foarte mulți bani în această perioadă pe decontări, concedii medicale, medicamente, sporuri pentru cei din linia întâi și pentru suplimentarea stocurilor.

Având în vedere situația critică în care ne aflăm cu deschiderea școlii, s-a decis mărirea bugetului Ministerului Educației. Ministrul Finanțelor Publice a continuat declarații spunând că se dorește deschiderea școlilor în acest an.

Florin Cîțu nu s-a putut abține din a critica din nou Partidul Social Democrat, motiv pentru care a declarat că acolo unde PSD a tăiat, PNL a suplimentat.

Un alt minister care primește bani în plus de la stat este Ministerul Muncii. Acesta va primi sume de peste 10 miliarde de lei.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat că acești bani sunt pentru plata la timp salariile și pensiile românilor.

ministerul muncii cel mai mare buget de la inceputul anului. sumele sunt la aproape 10 miliarde de lei in plus. resurse pt a plati la timp salariile si pensiile

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea