Ca o conluzie trasă de cei de la Business Insider în urma citirii mai multor review-uri, noul iPad merită cumpărat doar de cei care nu au deloc unul acasă, dar cei care deţin deja un iPad 2 nu ar trebui să treacă la noua versiune.

O primă problemă semnalată de cei de la TechCrunch este durata lungă de încărcare a bateriei. "Cum durează mai multe ore, indicat ar fi să-l lăsaţi la încărcat peste noapte", este sfatul lor. Această problemă este cauzată de faptul că Apple a trebuit să doteze iPadul cu o baterie mai puternică pentru a putea susţine noul ecran cu o rezoluţie de 2048×1536.
Din cauza bateriei, noul iPad este mai gros cu un milimetru şi mai greu cu 51 de grame, au remarcat specialiştii de la New York Times. "Este o diferenţă mică, dar care este simţită de degetele obişnuite cu modelul anterior".
În plus, după o folosire îndelungată, tableta se încălzeşte în colţul din stânga jos, problemă ce nu exista la versiunile anterioare. "Nu este fierbinte, doar cald", scrie TechCrunch. El crede că de vină este noua antenă pentru conexiunea la 4G.
Şi, oricât de lăudat ar fi ecranul Retina Display (2.048 x 1.536 pixeli) cu 3,1 milioane pixeli, o problemă existentă şi la modelele anterioare a rămas nerezolvată. "Un lucru nu a îmbunătăţit Apple. La fel ca toate ecranele LCD, nici pe acesta nu se vede bine când lumina soarelui bate direct pe el", remarcă The Wall Street Journal.

Părerea majorităţii este că iPad 2 este la fel de bun ca noua tabletă. "Noul iPad nu vine cu nimic din ce nu am mai văzut până acum la iPhone sau la tabletele concurente. Nu mai este niciun moment de genul Steve Jobs. Apple nu a făcut decât să ia tableta vche şi să îi adauge cea mai nouă versiune de ecran, baterie şi tehnologie împrumutată din telefonia mobilă", este părerea lui David Pogue de la New York Times.
Noul iPad are cu un milion mai mulţi pixeli  decât un televior HD, un procesor A5X, quad core, care este de patru ori mai performant decât Nvidia Tegra 3, cameră foto de 5 MP cu autofocus şi  funcţie de detectare a feţei, care poate filma la rezoluţie full HD, 1080p. Sistemul de operare este iOS 5.1 şi este disponibil în alb şi negru la preţuri începând de la 499 de dolari.
iPad 3 va fi disponibil în România din 23 martie.
Citiţi şi:
Tableta care bate noul iPad