Conform datelor publicate ANCOM, Telekom Romania Communications (împreună cu Nextgen Communications) deţine reţeaua cu cea mai mare acoperire, fiind prezentă în cea mai mare parte a României, în timp ce RCS & RDS şi UPC România se concentrează pe zonele urbane.

“La sfârşitul anului 2014, societatea Telekom Romania Communications S.A. acoperea peste 91% din populaţia României, în timp ce RCS & RDS S.A. acoperea 62% din totalul populaţiei, iar UPC Romania S.R.L. un procent de 48%. De asemenea, datele de piaţă arată că societatea Telekom Romania Communications S.A. furniza servicii în toate localităţile urbane, în timp ce RCS & RDS S.A. acoperea localităţi care reprezentau 98% din populaţia urbană, iar UPC Romania S.R.L. îşi desfăşura activitatea în localităţi care însumau 88% din populaţia urbană”, conform documentului ANCOM.

Din punct de vedere al numarului de conexiuni de internet efectiv comercializate la nivel de regiuni geografice, RCS&RDS este principalul furnizor în şase dintre regiuni şi pe locul doi într-o singură regiune, Telekom este pe primul loc în două regiuni, în timp ce UPC este pe locul doi într-o singură regiune. Telekom Romania Communications S.A. este furnizor operaţional în cele mai multe localităţi rurale, acoperind 83% din populaţia din mediul rural în anul 2014, faţă de 42% în anul 2008. RCS & RDS S.A.acoperea aproape 25% din populaţia aferentă mediului rural în 2014, comparativ cu 7% în 2008, în timp ce UPC Romania S.R.L. furniza servicii de acces în bandă largă pentru 7% din populația din mediul rural în 2014, în 2008 furnizând servicii pentru doar 0,003% din populaţia din mediul rural.