Invitat la emisiunea “După 20 de ani”, Oprescu a răspuns întrebărilor celor 3 jurnaliști, precizând că a simțit cutremurul și a făcut exact ce face un om normal: “mi-am luat panatalonii pe mine”.

Întrebat ce temeri are privind riscul seismic în România, în special în Capital, primarul general, Sorin Oprescu, a răspuns că îi este teamă pentru oamenii care stau în clădiri vechi, adăugând că în Centrul Vechi din Capitală există aproximativ 70 de clădiri care sunt pericol public, scrie mediafax.ro
"Am început să facem o analiză asupra societăţilor comericale care au cumpărat şi în propunerile pe care le adresăm Guvernului este şi certificatul de seismicitate, protecţie în cazul seisemlor. Clientul poate să fie păcălit.La fiecare vânzare-cumpărare va exista ceritifcatul acesta. Omul treubie să ştie, e viaţa lui până la urmă", a mai spus primarul Capitalei.
Recomandarea primarului
Primul lucru pe care trebuie să-l facă bucureștenii atunci când simt un cutremur este "sa incerce sa se acopere cu ceva ca sa nu pice toate astea si sa-l loveasca in cap dupa care interventia celor de afară", recomandă Sorin Oprescu. Există un plan de intervenţie, locuri de adăpostire, locuri de tratament, trei spitale mobile asezate in piata, a mai spus Oprescu.
"Am început cu copiii în şcoli. De la flyere prelucrate de corpul profesoral şi de învăţători cu ei. am început cu clasele 1-4, e segmenul în care am încredere totală, că pot să le modelez educaţia. Sprijinul a fost de la ISU Bucureşti.I-am rugat pe profesorii de la facultatea de Construcţii, am ales oamenii care pot sa facă expertize. Aştept de urgenţă aceste precizări, cum va considera Guvernul, în aşa fel încât să pot să intru să-l consolidez. În aşa fel încât să pot să închid pentur o durată de timp clădirile care prezintă pericol public", a adăugat primarul Capitalei.