Peste 355.000 de turişti din țară și din străinătate au chefuit, timp de 4 zile şi 4 nopţi, la cel mai mare festival de muzică electronică din România. În ultima seară, au petrecut până în zori alături de DJ Armin van Bureen, care a mixat mai bine de șapte ore, anunță Digi24.ro.

An de an, UNTOLD generează încasări uriaşe pentru furnizorii de mâncare, care se înghesuie să primească un loc în food-court-ul evenimentului. Ofertele lor sunt din cele mai diverse.

Şi pentru pensiunile şi hotelurile din Cluj-Napoca festivalul UNTOLD reprezintă, an de an, un pariu câştigător.

Roxana Ghiran – directorul unui hotel: „Gradul de ocupare în fiecare an în timpul festivalului UNTOLD este de 100%. Anul acesta avem hotelul ocupat 100% pentru anul viitor. Tarifele medii sunt în jur de 130 până în 150 de euro pe noapte, cazare cu mic dejun inclus”.

Un studiu realizat de un conferențiar al Universității Babeș-Bolyai arată câţi bani au cheltuit participanții la UNTOLD.

Ovidiu Moisescu – conferențiar: „Concluzia a fost că aceștia cheltuiesc undeva în jur de 25 de milioane de lei pe perioada festivalului pentru cazare, la care se mai adaugă încă 65 de milioane de lei, cheltuieli pentru altceva decât cazarea sau biletele de intrare”.

Chiar dacă cei mai mulţi dintre ei au rămas cu buzunarele goale, spun că distracţia a meritat fiecare ban.

Pe scena festivalului UNTOLD, ajuns anul acesta la a patra ediţie, au urcat The Chainsmokers, The Prodigy și mult așteptatul Armin van Bureen.