Rezultatul este în scădere faţă de veniturile de 49,5 mil. euro obţinute un an mai devreme şi reprezintă 9,5% din veniturile totale din închirieri ale grupului. Rezultatele operaţiunilor din România s-au ridicat la 25,7 mil. euro, în creştere faţă de nivelul de 23 mil. euro raportat anterior, şi reprezintă 8,1% din rezultatele operaţionale totale ale Immofinanz Group.

Grupul deține în România 89 de proprietăți (17 investiții finalizate, 11 în curs de dezvoltare și 61 de proiecte în curs de analiză) cu o valoare de 978,5 mil. euro (659,3 mil. euro – investițiile finalizate, 32,5 mil. euro – proiecte în curs de dezvoltare și 286,7 mil. euro – proiecte în curs de analiză).

Portofoliul curent de investiții este constituit din nouă clădiri de birouri (13,9% din totalul portofoliului de clădiri de birouri al grupului), cinci proprietăți în zona de retail (10,2% din întregul portofoliu de retail) și trei proprietăți logistice (3,3% din întregul portofoliu de logistică).

Recent, grupul austriac a vândut două proiecte logistice din Polonia şi Cehia pentru 33,2 milioane de euro şi a anunţat că se va concentra pe dezvoltarea de astfel de proiecte în Germania, România şi Rusia.

"Aceste două tranzacţii reflectă strategia noastră de ieşire din sectorul logistic din Polonia şi Cehia. Investiţiile noastre din Cehia sunt acum concentrate pe proiecte de retail şi de birouri. În Polonia mai deţinem două proprietăţi logistice, pe care însă vrem să le vindem pe termen mediu. Focusul nostru este să dezvoltăm proiecte logistice în Rusia, România şi Germania", a declarat Eduard Zehetner, director executiv Immofinanz Group.

Immofinanz a realizat la nivel de grup un profit net de 180,4 mil. euro în anul financiar 2013/2014, ceea ce reprezintă o creștere de 62,8% față de anul financiar anterior. Veniturile din chirii au scăzut, ca urmare a vânzărilor de proprietăţi planificate. Întârzierea finalizării centrului comercial Goodzone din Moscova a afectat recuperarea totală a acestui declin din anul trecut. Veniturile din închirieri au fost de 506,7 mil. euro în perioada analizată (-7,2%), în timp ce rezultatele operaționale au totalizat 319,2 mil. euro (-19,5%). La o comparație în oglindă (în urma ajustării în funcție de noi achiziții, finalizări și vânzări), veniturile din închirieri s-au menținut în general stabile (-1,3%, la 472,7 mil. euro). Vânzările de proprietăți au atins rezultate record, la aproximativ 1 miliard de euro.