Potrivit unui comunicat al AFM, 537 de dosare au fost respinse.

Până în prezent, au fost depuse 1.170 de dosare de către persoanele juridice şi instituţiile publice.

‘Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor, respectiv de la data publicării pe pagina de internet a Administraţiei Fondului pentru Mediu’, se arată în comunicatul citat.

Prin Programul ‘Rabla’, AFM a emis un număr de 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice şi instituţiile publice, iar cumularea eco-tichetului cu tichetul clasic este posibilă numai în cazul achiziţionării unui autovehicul electric.

Pentru stimularea cumpărării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km, precum şi a unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

AFM precizează faptul că la achiziţionarea unui autovehicul de acest tip se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

SURSA: Agerpres