Cătălin Cîrstoiu critică investigația realizată de HotNews.ro

Într-o postare pe Facebook, doctorul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianței PSD-PNL la primăria București, critică investigația realizată de HotNews.ro.

El spune că articolul este mincinos, subliniind că pacientul menționat nu a fost trimis către vreo clinică privată pentru consultații. Potrivit lui, pacientul a fost îndrumat către Spitalul Universitar.

Cătălin Cîrstoiu a prezentat un fragment dintr-o conversație, aparent incriminatorie, pe care consideră că Hotnews l-a ascuns deliberat.

Potrivit lui Cîrstoiu, acest fragment contrazice susținerile articolului, pe care îl consideră mincinos și mârșav.

Cîrstoiu explică că a omis anumite detalii legate de diagnostic și nume din respect pentru confidențialitate.

”Pentru a înțelege de ce afirm că sunt supus unei masive campanii de manipulare și dezinformare din partea Hotnews, vă prezint din celebra conversație, aparent incriminatorie, un fragment pe care l-au ascuns deliberat.

Acest fragment dovedește exact opusul a ceea ce susținea articolul, în mod mincinos și mârșav. Acel pacient nu doar că nu a fost direcționat la vreo clinică privată pentru consultații, ci exact opusul, a fost trimis la Spitalul Universitar de Urgență București. Am obturat pasajele legate de diagnostic si nume, din motive lesne de înțeles”, scrie Cătălin Cîrstoiu pe Facebook.

Ce acuzații i se aduceau?

HotNews.ro a dezvăluit că doi dintre pacienți s-au operat la Spitalul Universitar sub îngrijirea doctorului Cătălin Cîrstoiu. Locul de tratament, însă, a fost schimbat de la stat la privat prin intermediul unor mesaje primite de la rezidenți.

Un alt pacient l-a căutat pe medic la spitalul de stat și a fost îndrumat către o clinică privată, tot printr-un schimb de mesaje, pentru un consult la Anemona.

Toți cei patru pacienți au declarat că, după ajungerea la Anemona, au fost consultați sau tratați de dr. Cătălin Cîrstoiu. Ei au furnizat redacției mesajele și documentele de plată.

”Doi dintre ei se operaseră la Spitalul Universitar la dr. Cătălin Cîrstoiu, iar schimbarea locului de tratament de la stat la privat s-a făcut prin mesaje de la rezidenți. Un altul îl căutase pe medic la stat și a fost îndrumat la privat, tot prin mesaje, pentru un consult la Anemona.

Toți patru mărturisesc că, ajunși la Anemona, au fost consultați sau tratați de dr. Cătălin Cîrstoiu. Ei au oferit redacției mesajele și documentele de plată”, a dezvăluit HotNews.ro.

Cătălin Cîrstoiu
SURSA FOTO: Facebook, Cătălin Cîrstoiu

Medicul nu se retrage din cursa pentru PMB

Miercuri seara, la B1TV, Cîrstoiu, medic, a afirmat că nu ia în considerare posibilitatea de a se retrage din competiția electorală pentru primăria București.

De mai bine de o săptămână, candidatul PSD-PNL este în mijlocul unui scandal mediatic, după ce jurnaliștii de la HotNews au dezvăluit că managerul Spitalului Universitar ar fi îndrumat pacienții către clinica medicală privată deținută de el și soția sa.

„Eu am intrat în această cursă în urma discuțiilor cu Marcel Ciolacu, sunt susținut de cele două mari partide. Eu sunt candidatul alianței PSD-PNL, aceasta a fost discuția finală pe care am avut-o acum două zile. Nu îmi pun problema să mă retrag”, a declarat Cîrstoiu.

Cîrstoiu a declarat că nu se află în nicio stare de incompatibilitate în mod real și că nu a avut nicio relație contractuală cu vreo clinică privată.