Cătălin Cherecheş nu este de acord cu procedura de extrădare simplificată

Cătălin Cherecheş, fostul primar din Baia Mare, fugit din ţară şi prins în Germania, refuză extrădarea simplificată.

Anunţul a fost făcut chiar duminică, 3 decembrie, de către avocatul său, Răzvan Doseanu. Având în vedere acest lucru, procedura de aducere înapoi în ţară poate dura până la 6 luni.

Avocatul lui Cătălin Cherecheş spune că a discutat despre acest subiect cu avocatul numit din oficiu în Germania pentru edilul fugar. Răzvan Doseanu nu a vorbit până acum direct cu Cherecheş, a recunoscut el.

Avocatul lui Cherecheş a mai dezvăluit că acesta urmează să fie transferat la Munchen, într-un nou loc de detenţie.

„Cătălin Cherecheş refuză să îşi dea acordul pentru o extrădare simplificată. Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între 3 şi 6 luni de zile.

În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din Munchen”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu, potrivit Agerpres.

Cherecheş i-a spus avocatului din Germania că nu s-a opus în momentul reţinerii

Avocatul a mai explicat că, din informaţiile parvenite de la avocatul german, se pare că primarul fugar nu s-ar fi opus în momentul în care a fost prins de oamenii legii din Germania. Aceştia din urmă justificaseră imaginile în care Cătălin Cherecheş apărea cu urme de sânge pe faţă prin faptul că s-ar fi opus reţinerii.

În plus, Răzvan Doseanu a explicat că nu a putut discuta cu clientul său pentru că acestuia nu i s-a permis contactul cu o altă persoană decât avocatul din Germania.

„Până în prezent, nu i s-a permis lui Cătălin Cherecheş să ia contact cu nicio altă persoană decât avocatul său din Germania.

Din discuţiile cu avocatul din Germania, Cătălin Cherecheş nu s-a opus în momentul în care a fost prins de autorităţile germane”, a mai spus apărătorul din România al lui Cherecheş.

Reamintim că, potrivit informaţiilor venite cu o zi în urmă, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la Munchen, în închisoarea Stadelheim. Este locul unde și Adolf Hitler a fost încarcerat o perioadă.

El ar putea sta acolo cel puțin o lună și jumătate. Autoritățile de anchetă germane doresc să inițieze procedura de extrădare în timp ce primarul fugar rămâne în arest, iar solicitarea se află în prezent în atenția magistraților.

„El a avut posibilitatea să facă comentarii cu privire la mandat și, de asemenea, să ridice obiecții.

Tribunalul regional superior din Munchen va trebui apoi să decidă asupra detenției sale în vederea extrădării”, a explicat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale din Munchen, Florian Weinzierl, pentru Digi24.