Cât de periculos este acest tip de carne? Specialiștii vă avertizează: Duce la moarte prematură

Cât de periculos este acest tip de carne? Specialiștii vă avertizează: Duce la moarte prematură
Deși de cele mai multe ori preferăm un sendviș sau orice fel de mâncare făcută rapid din lipsa de timp, este important să acordăm o atenție sportivă alimentației, altfel riscăm să ne îmbolnăvim pe zi ce trece, fără a știi care este de fapt motivul real.
O nouă analiză arată că prin consumul unor produse pe care le găsim zilnic în frigiderele românilor, ne punem sănătatea în pericol.

O analiză efectuată pe aproape 30.000 de oameni arată că există cei care mănâncă în mod regulat produse procesate riscă să moară.

Două porții pe zi de carne procesată sau carne roșie pe săptămână sunt drumul sigur către boală, arată cercetătorii, citați de CNN.

Da asemenea, cercetătorii susțin că riscul de a ne altera sănătatea crește și în momentul în care consumăm carne prăjită.

 

Legătura dintre cancer și carnea procesată

Dezvăluirea acestui studiu a venit în urma unui alt studiu controversat, care anunța populația că nu există niciun fel de problemă în a consuma carne roșie sau procesată.

„Toată lumea a interpretat acel studiu cum a vrut, s-a lăsat impresia că e ok să consume carne roșie sau carne procesată, dar știința nu susține așa ceva!”, spune cercetătorul Norrina Allen, profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Univeristății Feinberg.

 „S-a dovedit asocierea între cancer și consumul acestor produse alimentare. Renunțați sau reduceți consumul de carne roșie, procesată precum salamul, cârnații și mezelurile.”, a mai declarant Allen.

Riscul este cu 7% mai mare

Zilele trecute, jurnalul medical Jama a publicat un studiu care arată că existența unui risc mai mare în a dezvolta boli de inimă și chiar și de a suferi de o moarte prematură dacă meniul zilnic conține aceste două tipuri de alimente.

„Riscul este cu 7% mai mare. Poate pare un procent mic, dar analizat la nivel de populație globală, cifrele sunt alarmate”, se arată în jurnalul medical.

Se pare că o dietă mai săracă în proteine prelungește viața, spun cercetătorii.

„Dacă lumea ar reduce consumul ce carne procesată am vedea o scădere importantă a numărului de infracturi”, a declarant Kevin McConway, un fost professor universitar, cercetător în alimentație publică.

Etichete: , ,
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook