La înălțimea de aproximativ 6.000 de metri poate ajunge oricine, neexistând absolut deloc condiții dure, ne spune Valentin Ghincolov, de la Extreme Travel Team.

"Este necesară doar o pregătire fizică peste medie și o oarecare experiență în ascensiunea montană, în niciun caz alpinism, ci doar trekking prelungit. Nici răul de înălțime nu este o problemă. Singura care ar putea apărea ar fi răul de altitudine (durere de cap, grețuri) din cauza lipsei de oxigen (la peste 3.000 de metri), însă ascensiunea treptată cu pauze lungi de aclimatizare minimizează acest risc", spune Ghincolov.

Obligatorii sunt pastilele contra malariei și vaccinul contra febrei, puse la dispoziția turiștilor de către organizatori.

"Alimentele, pregătirea meselor, transportul bagajelor grele, amenajarea taberelor le facem cu ajutorul colaboratorilor locali, un fel de șerpași ai Africii", mai spune Valentin Ghincolov.

Ascensiunea pe Kilimanjaro și o tură de safari în Ngorongoro costă, împreună,  2.900 de euro, iar excursia durează 11zile.

Organizatorii recomandă însă celor care ajung acolo o excursie mai lungă pentru descoperirea Africii, de 16 zile, unde intra: Kenya, Tanzania, Insula Zanzibar, Insula Lamu, Serengeti, Masai-Mara și Lacul Nakuru.

Pentru cei mai experimenți, Extreme Travel oferă oferim excursii în Himalaya, la Everest Base Camp si celebrul circuit de trekking, Annapurna, sau traseul GR20, cel mai dur din Europa.