Prețul aurului a înregistrat o creștere semnificativă luni, înregistrând o majorare de 2,5923 lei (0,78%) față de cotația anterioară.

Astfel, gramul de aur a atins o valoare record de 333,3834 lei. Comparativ vineri el era cotat la 330,7911 lei, așa cum a spus Banca Națională a României (BNR).

În același timp, moneda națională s-a depreciat în raport cu euro.

BNR a dat detalii despre cât este moneda EURO

BNR a calculat cursul euro la 4,9700 lei. S-a înregistrat o creștere de 0,05 bani (0,01%) față de cotația precedentă, care fusese de 4,9695 lei.

În contrast, leul a înregistrat o creștere în raport cu dolarul american. Acesta a fost cotat la 4,6074 lei, în scădere cu 0,04 bani (-0,01%) față de ședința precedentă, când se situa la 4,6078 lei.

În ceea ce privește francul elvețian, moneda națională a stagnat, fiind cotată de BNR la 5,1124 lei.

Euro
Euro/SURSA FOTO: pexels.com

Prețul aurului a atins o valoare record

Prețul aurului a continuat să înregistreze o ascensiune impresionantă luni, atingând o nouă valoare record. Tensiunile geopolitice și cererea solidă pentru aur din partea Chinei au fost factori importanți care au stimulat acest trend ascendent. Informațiile despre prețul aurului au fost furnizate de Bloomberg.

Astfel, prețul spot al aurului a atins un nivel record de 2.265,73 dolari pe uncie (aproximativ 31 de grame) în cursul zilei de luni. Aceasta a reprezentat o creștere de 1,6% față de valoarea înregistrată la închiderea ședinței de joi. Este demn de remarcat faptul că aurul a stabilit deja o serie de recorduri în sesiunile recente, reflectând interesul crescut pentru acest metal prețios.

Scădere a inflației de bază în SUA

Datele statistice publicate vineri, într-o perioadă când piețele financiare erau închise, au arătat o scădere a inflației de bază în SUA în luna februarie, în timp ce consumul a crescut. Aceste informații furnizează noi argumente pentru o posibilă reducere a costurilor cu împrumuturile. Cu toate acestea, Banca Federală Americană a adoptat un ton prudent în abordarea acestei situații.

În plus, mai multe date statistice pozitive au condus la o creștere de aproximativ 14% în ceea ce privește prețul aurului începând de la mijlocul lunii februarie. Perspectiva unei relaxări a politicii monetare la nivelul marilor bănci centrale, precum și tensiunile în creștere din Orientul Mijlociu și Ucraina, au susținut acest avans.

Mai multe detalii aici.