Profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA), excluzând elementele excepţionale, a urcat cu 8,9% în trimestrul doi din 2017, la 5,94 miliarde de euro (7,04 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 5,63-5,89 miliarde de euro. Veniturile au crescut cu 6%, la 18,89 miliarde de euro, depăşind prognozele economiştilor. 

Cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii şi-a revizuit în creştere estimările de profit în 2017, la aproximativ 22,3 miliarde de euro (26,4 miliarde de dolari), de la 22,2 miliarde de euro anterior. 

Deutsche Telekom AG deţine 64% în subsidiara sa din SUA – T-Mobile – care în iulie a obţinut 1,3 milioane de clienţi, a 17-a lună de creştere consecutivă. 

T-Mobile, al treilea mare operator de telefonie mobilă din SUA, vrea să fuzioneze cu Sprint Corp, o tranzacţie record care ar schimba semnificativ piaţa telecomunicaţiilor din SUA. 
Acţionarul majoritar al Sprint – grupul nipon SoftBank – explorează opţiuni de fuziune nu doar cu T-Mobile ci şi cu firma de cablu Charter Communications. 

Profitul net a urcat cu 40,7% în trimestrul doi din 2017, la 874 milioane de euro. 

Grupul german are operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie. 

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'. 

AGERPRES