Mindset-ul este definit ca fiind un set de metode sau presupuneri pe care le are o persoană ori un grup, însă este interpretat și ca o filozofie de viață, un mod de a privi lumea. El este extrem de important când vine vorba de alegerile pe care le facem, dar și de cum asimilăm evenimentele din viața noastră. Modul în care poți să te înțelegi, să îi percepi pe cei din jur, contribuie într-o proporție mai mică sau mai mare la dezvoltarea ta și pune bazele persoanei tale viitoare.

Un mindset ideal nu înseamnă să vezi mereu partea plină sau goală a paharului, ci să poți privi în asamblu și în detaliu, având o analiză interioară în urma căreia să fii pregătit pentru cât mai multe posibile viitoare scenarii, având un echilibru între motivație, realism și o gândire analitică. Spre exemplu, dacă vrei să ajungi într-un anumit punct, pe plan profesional:

  • Identifică stadiul respectiv și află ce presupune.
  • Stabilește pașii pe care trebuie să îi faci pentru a ajunge acolo.
  • Analizează fiecare etapă pe care o vei parcurge pentru a vedea ce trebuie să perfecționezi, ce este deja în regulă.
  • Pregătește-te să întâmpini diverse provocări și încearcă să îți menții entuziasmul, pentru a face față acestora. 

Acest lucru se aplică inclusiv când este vorba de jocurile de noroc. În primul rând, trebuie să conștientizezi că este vorba de o activitate destinată timpului liber și că ea nu trebuie să primeze în detrimentul altor aspecte din viața ta. În al doilea rând, este important să alegi cu grijă un operator potrivit nevoilor tale, care să fie licențiat, precum PokerStarsCasino pentru a fi sigur că datele personale și bancare sunt în siguranță.

De asemenea, iată câteva idei pe care trebuie să le înțelegi și asimilezi, pentru a avea un mindset cât mai bine pus la punct.

Acceptă faptul că gambling-ul se bazează pe noroc

Deși există câteva jocuri în care contează și aptitudinile gambler-ului, precum se întâmplă în Poker, factorul decisiv al unei sesiuni este norocul. Așadar, odată ce ai înțeles că nu poți controla complet cursul unui meci, unei runde, vei avea alte abordări și vei fii mai responsabil cu investițiile pe care le faci. 

Construiește-ți o tehnică de joc potrivită ție

Asupra timpului și norocului nimeni nu are niciun control direct, însă se pot folosi diverse modalități prin care să profiți de ele, prin care să îți influențezi șansele de reușită. Ele se fac prin sisteme sau strategii, care au rolul de a te responsabiliza. 

Tehnicile se bazează cel mai adesea pe statistici și pe formule matematice care au fost construite și dezvoltate pentru a crește șansele de câștig. Acestea nu garantează premii și nici că va fi complet eliminată pierderea.

Joacă responsabil, după un plan financiar prestabilit

Jocurile de noroc pot să fie un viciu, dacă pierzi controlul sinelui, dacă te implici financiar mai mult decât îți permiți, dacă faci o prioritate din această activitate care ar trebui să fie un hobby. Așa cum știi cât costă dările casei lunar, trebuie să îți stabilești o sumă fixă pe care o poți aloca gambling-ului. 

Ea este bine să fie aleasă după ce ai scăzut din salariu orice altă cheltuială, inclusiv mâncare, abonamente, utilități, rate bancare și o sumă pentru diverse activități sociale. Bugetul pentru jocuri de noroc trebuie să fie unul pe care îți asumi că îl poți pierde integral, fără să existe repercusiuni pe plan profesional și personal din această cauză.  

Suma poate să fie divizată pe săptămâni sau chiar pe sesiunile de joc ori pe zile, pentru a știi că de fiecare dată poți risca un anume buget. Dacă toate calculele sunt bine făcute până acum, te vei bucura mai mult de experiență, iar tu nu vei ajunge în situații neplăcute care implică împrumuturi.