Finala acestei competiţii reprezintă încununarea celui mai important concurs care se adresează destinat profesioniștilor gastronomi din România. Prin intermediul acestei competiţii, Selgros a intenţionat de la început să premieze talentul și măiestria celor mai pasionaţi bucătari. Aceştia au trebuit să arate juriului, prin tehnici ingenioase de gătire, că merită să fie printre câştigători. Începând cu anul 2013, ,,Arena Bucătarilor’’ este afiliată competiției internaționale ,,Les Chefs en Or’’, organizată de grupul Transgourmet.

Premiantul din acest an, care a câştigat trofeul într-o atmosferă plină de emoții și surprize, a fost Emanuel Mocanu, un tânărul de doar 23 de ani originar din Cluj Napoca. Valoarea premiului câştigat este de 12.000 de lei, la această sumă adăugându-se și dreptul de a participa anul viitor la concursul culinar internațional „Les Chefs en Or” de la Paris. Pasiunea pentru arta culinară și nevoia permanentă de perfecționare reprezintă pentru Emanuel Mocan secretul din spatele farfuriilor transformate într-un adevărat spectacol al simțurilor și gusturilor.

Excelența clădită pe pasiune s-a remarcat și în preparatele prezentate de către ceilalți finaliști, următorii clasați fiind Alexandru Vreme,  locul II și Cosmin Bogdan Cozma, locul III. În finala au participat 8 bucătari, calificaţi dintr-o semifinală la care au participat 32 de bucătari. Din juriu au făcut parte următorii maeștri ai artei culinare: Cornelia Ghişoi, Jakob Hausmann, Victor Melian, Nico Lontras, Ciprian Nicolescu, David Contant, Marc Galais, Nikolay Baratov, Cezar Munteanu, Ioan Florescu şi Peter Bartosz.

Totodată, finala ,,Arena Bucătarilor Juniori’’, cu un premiu constând în suma de 3.000 de lei și participarea la același concurs culinar organizat în 2020 la Paris, a fost câștigat de tânărul de 19 ani Angel Mihăiță Dragomir, originar din Bucureşti.

Premiile au fost decernate în cadrul unei seri de gală de către Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

„În calitate de CEO al Selgros România, mă bucur să observ succesul acestui concurs de gătit, care a devenit deja unul de referință în industria alimentară, inspirând mulți profesioniști și pasionați. Succesul său din ultimii ani demonstrează angajamentul nostru de a dezvolta profesioniștii și educa clienții cu privire la tehnicile de gătit și obiceiurile alimentare sănătoase. Felicitări câștigătorului și tuturor participanților pentru modul în care și-au ridicat pasiunea la rang de artă culinară”, a spus Robert Hellwagner.